Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Comisarul Voinea a fost pus în libertate


   Costel Voinea, comisarul de la Protecția Consumatorilor, acuzat că cerea și lua șpagă de la cei la care mergea în control, a fost pus în libertate, ieri. Magistrații Curții de Apel Galați au constatat ca încetată de drept măsura arestării preventive, motiv pentru care au dispus punerea de îndată în libertate a comisarului. De asemenea, magistrații gălățeni au decis ca dosarul să se întoarcă la Tribunalul Vrancea pentru continuarea judecății și nu la procuror, așa cum au decis judecătorii de la Focșani.
   Costel Voinea se află în arest din decembrie 2011, fiind acuzat de luare de mită și hărțuire sexuală. Procurorii spun că în perioada ianuarie-mai 2011, în timp ce mergea în control la diferite societăți comerciale, ar fi pretins foloase materiale ca să nu aplice amenzi. Ar fi primit de la reprezentantul unei firme din Păunești foloase materiale, cum ar fi carne, vin și o burtă de vită, în valoare totală de 190 de lei, dar și plase de sârmă sudată. Unui patron din Broșteni, la care a găsit câteva nereguli, i-a cerut 40 de saci de ciment, care costau 880 de lei.
   Dacă de la bărbați a cerut bunuri materiale, procurorii susțin că unei femei, care avea o societate prin intermediul căreia făcea comerț cu termopane, i-ar fi cerut favoruri sexuale. Pentru că a fost respins, comisarul s-ar fi mulțumit cu o ușă și o fereastră termopan.
   Comisarul a spus în fața anchetatorilor că nu are nicio legătură cu aceste fapte și nu le recunoaște. Urmare a deciziei de ieri a judecătorilor gălățeni, el va fi judecat în continuare la Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?