Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

200 de euro pentru achiziţionarea de calculatoare


   Elevii cu posibilități materiale reduse vor beneficia și în acest an de sprijin financiar, în valoare de 200 de euro, pentru achiziționarea de calculatoare. Ministerul Educației a stabilit deja calendarul pentru depunerea cererilor în acest sens.
   Astfel, cererile pentru obținerea unui voucher de 200 de euro se depun până pe 20 aprilie, la unitățile școlare în care învață elevii. Cererile vor fi completate de unul dintre părinți, fiind însoțite de copie a certificatului de naștere sau a cărții de identitate a elevului, dar și de o copie a actului de identitate al părintelui sau tutorelui legal. De asemenea, dosarul va trebui să mai conțină și o adeverință, emisă de instituția de învățământ, din care să rezulte calitatea de elev a celorlalți frați sau surori; acte doveditoare, în original, privind veniturile familiei; declarație pe propria răspundere a părintelui, tutorelui, reprezentantului legal sau a ocrotitorului legal, în sensul că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut și că dispune de diferența de bani pentru achi-ziționarea unui calculator cu o configurație minimă standard.
   Dosarul trebuie să mai cuprindă adeverința eliberată de unitatea de învățământ, din care să rezulte media generală din anul școlar anterior depunerii cererii pentru acordarea ajutorului financiar, dar și adeverință din care să rezulte numărul absențelor nemotivate din anul școlar precedent.
   Solicitanții ajutorului vor face obiectul unei anchete sociale, care să stabilească veridicitatea celor declarate la capitolul venituri.
   Beneficiarii Programului „Euro 200” sunt elevii, dar și studenții sărmani care au vârsta de cel mult 26 ani, cu venituri pe cap de membru de familie de maxim 150 lei. Lista cu cererile eligibile va fi afișată, ulterior, pe site-ul Ministerului. Numărul beneficiarilor se va stabili în limita sumei alocate de la Minister.
   În anul școlar precedent, nu mai puțin de 757 elevi din Vrancea au reușit să își achiziționeze un calculator cu sprijin din partea statului. Însă, cei peste 800 de lei, însemnând contravaloarea celor 200 de euro, abia dacă acoperă costurile cu achiziționarea sistemului desktop. Pentru achiziționarea unui monitor, elevii vor mai trebui să scoată din buzunar cel puțin 350 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?