Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

POLIŢIA FISCALĂ va controla 50 de mii de vrânceni


   Pedeliștii își pregătesc poliție fiscală pentru controlarea adversarilor politici într-un an electoral în care îi vor urma pe țărăniști în groapa de gunoi a politicii. Åžansele de a obține voturile românilor au fost spulberate de tăierile de salarii, pensii, ajutoare sociale și majorările de taxe și impozite, iar singura soluție pentru a rămâne la putere este verificarea tuturor cetățenilor, indiferent de metodele folosite. Ar urma să se instituie un stat polițienesc, în care românilor le este frică să cumpere, să vândă, să facă vreo afacere de teamă că fiscul îi va urmări și obliga să plătească impozite și penalizări. Oamenii nu vor fi verificați doar de inspectori fiscali, pentru că noua structură de control va colabora cu Poliția și cu serviciile secrete din România. O întreagă structură va fi pusă la dispoziția partidului stat pentru a exercita presiuni asupra cetățenilor.
   Nici nu trebuie să încalci legea, chiar dacă ești la zi cu toate taxele și impozitele, sistemul fiscal este atât de încâlcit încât oricând un inspector zelos poate găsi nereguli și stabili impozite suplimentare. Noua structură de control a veniturilor persoanelor fizice a fost înființată în fiecare direcție județeană a finanțelor publice.
   În Vrancea, au fost desemnați trei inspectori care ar urma să se ocupe de peste 50 de mii de contribuabili. Cum îi vor alege pe cei care se vor afla sub lupa fiscului rămâne un mister. Însă trăim în România, este anul electoral 2012, iar pedeliștii au arătat deja că nu au niciun fel de scrupul pentru a rămâne la putere.
   Potrivit anunțului oficial, cei trei inspectori ai fiscului vrâncean vor învăța de la experți din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța cum să îi verifice pe cetățenii care nu își declară corect toate veniturile obținute din activitățile exercitate. Noul compartiment înființat în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice are atribuții de control asupra veniturilor persoanelor fizice. Teoretic, ar urma să fie avute în vedere diferențele semnificative, mai mari de 10%, între veniturile declarate la Finanțe și cele constatate utilizând metodele indirecte de control. „Structurile județene vor controla toate persoanele fizice la care se constată aceste diferențe semnificative de venit și care nu îndeplinesc criteriile pentru a fi verificate de către structura specializată din aparatul central al ANAF”, se arată într-un comunicat al ANAF.
   Printre cele cinci metode indirecte de control aprobate la sfârșitul anului trecut se numără și cea în care elementul principal este compararea cheltuielilor cu veniturile declarate. Metoda se bazează pe faptul că orice cheltuială ce depășește veniturile declarate reprezintă un venit nedeclarat. O altă metodă este cea a patrimoniului net, prin care se are în vedere creșterea averii unui cetățean, comparativ cu situația de la începutul anului fiscal. Se presupune astfel că veniturile sunt transformate în active sau sunt utilizate pentru reducerea unor datorii.
   Conducerea Finanțelor spune că înființarea noului compartiment nu a presupus angajări noi, ci a fost realizată prin redistribuirea celor deja existenți. „Este un compartiment nou înființat în cadrul Direcției din care fac parte trei persoane. Sunt persoane selectate din interiorul instituției. În perioada următoare urmează să participe la cursuri de pregătire”, a explicat directorul DGFP, Ion Ghionea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?