Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Cupa Mărţişorului“ la şah a adunat 55 de practicanţi ai sportului minţii


   S-a impus în Focșani tradiția ca în sfârșitul de săptămână cel mai apropiat de 1 Martie să se desfășoare competiția de șah „Cupa Mărțișorului”, competiție organizată anul acesta de Åžcoala „Nicolae Iorga” Focșani și C.S.M. Focșani 2007, sprijinite financiar de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea și organizatoric de Asociația Județeană de Åžah Vrancea și Åžcoala „Alexandru Vlahuță”. La actuala ediție au participat 55 de șahiști, care s-au întrecut în trei turnee.
   TURNEUL A a fost rezervat celor mai buni șahiști seniori și juniori participanți la competiție, toți legitimați. La juniori cei mai buni au fost Cătălin-Lucian Pătrașcu (primul loc în clasamentul general al Turneului A) de la C.S.M. Focșani 2007, Elena-Adelaida Toma (locul al treilea în clasamentul general al Turneului A) de la C.S.M. Focșani 2007 și Cosmin Vasiliu de la C.S.M. Focșani 2007.
Cei mai buni seniori au fost în ordinea punctajului obținut: Bogdan Groza (locul al doilea în clasamentul general al Turneului A) de la Clubul Municipal de Åžah Speranța Focșani, Emilian-Paul Ioniță (locul al patrulea în clasamentul general al Turneului A) de la C.S.M. Focșani 2007 și Grigore Mălureanu de la C.S.M. Focșani 2007.
   TURNEUL B a fost rezervat șahiștilor seniori, juniori și copii din eșalonul al doilea valoric, de asemenea, toți legitimați. Cei mai buni seniori au fost Aurelian Gri-gore (primul loc în clasamentul ge-neral al Turneului B) de la C.S.M. Focșani 2007, Anton Soare (locul al doilea în clasamentul general al Turneului B) de la Clubul Municipal de Åžah Speranța Focșani și Teodoru Iliescu de la Clubul Municipal de Åžah Speranța Focșani.
   La juniori pe primele locuri s-au clasat în ordine Marco Sava (locul al treilea în clasamentul ge-neral al Turneului B) de la C.S. Olimp Åžah Focșani, Andra-Viviana Mihăilă de la C.S.M. Focșani 2007 și Roxana-Georgiana Toma de la C.S. Olimp Åžah Focșani. La copii pe primele locuri s-au clasat Paul Lavric (locul al patrulea în clasamentul general al Turneului B) de la Clubul Municipal de Åžah Speranța Focșani, Teodor Lavric de la Clubul Municipal de Åžah Speranța Focșani și Dragoș Ion de la C.S.M. Focșani 2007.
   TURNEUL C a fost rezervat șahiștilor juniori și copii legitimați și nelegitimați. La băieți 13 ani cei mai buni au fost George Dobre, Daniel Mocanu și Daniel Airinei. La fete 13 ani cele mai bune au fost Geanina Vlase și Simona Oprea. La băieți 10 ani cei mai buni au fost Ionuț Crăciun, Daniel Lupu și Teodor Crăciun. Cea mai bună fată la categoria 10 ani a fost Hana Unchiyama. Cei mai buni băieți la 9 ani au fost Daniel Toader, Liviu Bularda și Ovidiu Bularda. La fete 9 ani pe cele mai bune locuri s-au clasat Alexandra Ioniță, Alexandra Andronic, Andreea Nuță și Åžtefania Popa (departajate între prima și a patra doar de jumătate de punct). La copii până la 7 ani ordinea a fost Nicola Ioniță, Alexandra Nuță și mezinul concursului Călin Ioniță, de numai 5 ani, care, la prima lui participare la un concurs oficial, a reușit să evite ultimul loc.
   Organizarea, baza materială, asistența tehnică, arbitrajul și buna desfășurare a concursului au fost asigurate de Doina Popovici (gazda turneului), Grigore Aurelian (director de turneu), Mihai Strîmbu (arbitru șef la toate turneele), Sandu Gurguiatu (arbitru la Turneele A și B), Anton Soare (arbitru la Turneul C), Olimpia Danciu și Teodoru Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?