Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Centru de permanenţă, din 15 martie


   După mai multe amânări, autoritățile locale din Mărășești vor să deschidă Centrul de Permanență pe 15 martie. „Preconizăm să deschidem centrul pe 15 martie. Centrul este gata, medici sunt. Este o prioritate pentru comunitate, mai ales că desființarea spitalului a fost o greșeală. Nimeni nu înțelege de ce un spital, care era de peste 100 de ani în localitate, a fost desființat. Avem o problemă cu paza, pentru că posturile sunt blocate și nu ne-am permite să angajăm o firmă privată de pază. Vom vedea ce vom face”, a spus primarul orașului Mărășești, Constantin Vlase.
   Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au precizat că în cadrul centrului vor activa cinci medici de familie, un medic rezident și un medic școlar. Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate, spune că Centrului de Permanență din Mărășești i  s-au alocat, prin buget, 67 de mii de lei. „Nu se pune problema de finanțare pentru Centru. Avem alocată suma de 67 de mii de lei. Noi așteptăm medicii să își depună dosarele, ca să începem o procedură de contractare pentru Centrul de Permanență”, susține Mihai Copaci.
   Medicii urmează să primească 12,8 lei pe ora de gardă. Centrul de Permanență va fi deschis populației zilnic, între orele 15.00 – 8.00, iar în week-end și în sărbătorile legale programul va fi non-stop.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?