Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ţărani puşi pe drumuri de firmele de consultanţă


   Fermierii care nu se înregistrează la Registrul Comerțului ca persoană fizică autorizată (PFA) sau întreprindere individuală (II) conform planului de afaceri întocmit la accesarea măsurii 141, trebuie să refacă documentația. Doar în ultimele zile au fost înregistrate șapte asemenea situații în care țăranii au fost nevoiți să facă naveta la Focșani pentru că nu s-au înregistrat corect la ORC. „Avem înregistrate circa 550 de PFA-uri în ultimele luni, dar, în ultima perioadă, am avut mai multe solicitări prin care cei care abia se înregistraseră ca PFA, de exemplu, au cerut să fie înregistrați ca II pentru că așa li s-a cerut de la instituțiile care se ocupă de fondurile europene”, a afirmat directorul ORC, Ciprian Mihălceanu.
   Conducerea Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit spune că a solicitat doar respectarea prevederilor din planul de afaceri care le-a fost aprobat fermierilor. Vina aparține firmelor de consultanță care nu le-au explicat țăranilor că trebuie să se autorizeze ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, în funcție de opțiunea prevăzută în documentația aprobată. „În planul de afaceri este precizat că trebuie să se înregistreze ca PFA sau II. Cei care nu au respectat planul de afaceri trebuie să se înregistreze din nou. Nu se poate ca în plan să fie trecut PFA, iar fermierul să se înregistreze ca II”, au explicat reprezentanți ai Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit.
   Termenul pentru finalizarea procedurilor referitoare la autorizarea și înregistrarea fermierilor care au accesat măsura 141 – Sprijinirea fermelor de semi – subzistență, este de 30 zile lucrătoare de la primirea notificării că proiectul a fost aprobat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?