Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Programul „Fiecare copil contează“, la final


   Mai multe gravide și mame din Vrancea au fost informate despre ce trebuie să  facă, pentru a asigura condiții optime pentru menținerea sănătății lor și a copiilor lor. În perioada noiembrie 2010 – decembrie 2011, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) România și al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, Organizația „Salvați Copiii România” a lansat studiul privind sănătatea reproducerii și a nou-născutului în rândul beneficiarilor programului național „Fiecare Copil Contează”.
   În Vrancea, campania s-a desfășurat în comunele Dumitrești, Homocea, Chiojdeni și Slobozia Bradului, unde beneficiarele au primit informații privind măsurile obligatorii pentru prevenirea îmbolnăvirilor, păstrarea curățeniei și respectarea regulilor de creștere a copiilor, dar și suport nutrițional, suplimente nutritive și produse igienico-sanitare. 
   Potrivit unui comunicat de presă emis de GSK, identificarea cauzelor creșterii mortalității infantile în cele patru județe selectate, respectiv Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița și Vrancea, a reprezentat obiectivul principal al studiului, dar și oportunitatea de a propune soluții viabile prin intermediului programului-pilot „Fiecare copil contează”. „În primul an al proiectului, pentru identificarea și sprijinirea gravidelor, mamelor tinere și copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani, au contribuit 32 de cadre medicale din comunitățile vizate, dar și reprezentanți ai DSP, ISJ, DGASPC și ai primăriilor locale. Programul «Fiecare copil contează» a avut un impact local pozitiv asupra comunităților de mame și gravide din zonele selectate, astfel: numărul de gravide care vin la control a crescut cu 10%; interesul gravidelor pentru analize a crescut cu 5%; numărul de copii vaccinați a crescut cu 25%; numărul de controale medicale la copii a crescut cu 10%; gradul de menținere a igienei casei și copilului a crescut cu 15%; respectarea regulilor de îngrijire a copilului a crescut cu 10%”, se precizează în comunicat.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?