Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Bostan ar putea părăsi Inspectoratul Şcolar


   Iordache Bostan nu își face griji că odată cu expirarea mandatului va părăsi Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ). Pe 3 martie îi expiră mandatul de inspector școlar general, pentru care a susținut concurs în 2008.
   După un mandat plin de procese, Bostan se arată interesat să susțină un nou concurs pentru ocuparea funcție de „general”, însă legea nu îi mai permite acest lucru. Profesorul adjudean de matematică împlinește astăzi 61 de ani. Prin urmare, mai are mai puțin de patru ani până la pensionare, iar legea nu-i permite, din acest motiv, să mai concureze încă o dată pentru șefia ISJ. El așteaptă ordin de încetare a mandatului, de la Ministerul Educației. Dacă aceștia decid să-l mențină în funcție, va accepta.
   Nu este exclus însă să se facă rocada la ISJ, adică Bostan să devină adjunctul lui Stan Rogoz.  „Eu voi sta în funcție până ce instanța va da o decizie definitivă și irevocabilă. Mai durează. Acum, teoretic, Ministerul poate să dea un ordin pentru că îmi expiră mandatul. Nu aș putea să îl combat pe ăsta, dar îl am pe celălalt. În primul rând, de la terminarea mandatului nu voi ridica niciodată nici o pretenție, mi-a expirat mandatul. Am dorit ca atâta timp cît am mandat, să îl duc la capăt. Îmi place să fiu profesor, nici o problemă. Aici îmi îndeplinesc atribuțiile cu plăcere. Dacă Ministerul consideră că sunt bun, voi rămâne în continuare, dacă nu, nici o problemă, eu tot fericit sunt. Nu am nici un motiv de supărare dacă s-ar întâmpla să trec la catedră. Până acum era altceva, era dreptul meu”, a declarat Bostan.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?