Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO: Bacinschi despre deszăpezire: „A fost ca pe front!“


  

 

Primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, le-a cerut consilierilor locali să aibă respect măcar pentru oamenii care au lucrat în condiții de neimaginat, pe utilajele de deszăpezire. El spune că „a fost ca pe front!”. Viceprimarul Bogdan Matișan a susținut că este nevoie de un studiu de trafic, pentru a se putea interveni, în viitor, pe toate străduțele din Focșani. Pentru a nu sta în calea celor care deszăpezesc, mașinile trebuie mutate din zona unde se acționează.

   Toată lumea și-a dat cu părerea, în ședința Consi-liului Local de ieri, despre modul cum s-a acționat și încă se mai acționează pentru deszăpezirea municipiului Focșani. Deși nimeni nu i-a văzut dând o mână de ajutor, portocaliii s-au gândit să-și facă puțin capital electoral pe această temă. Nu le-a ținut cu primarul Decebal Bacinschi. Acesta le-a cerut să aibă un minim respect față de oamenii care au muncit zi și noapte, fie că era ger de crăpau pietrele sau vânt tăios, pentru a săpa căi de acces. „Erau -18 grade afară și omul acela bătea în gheață ca în beton. În momentul în care nu-ți pornesc utilajele, în momentul în care duceam ceai cald acelor oameni și îi țineam cu mâncare numai ca să stea pe utilaje… A fost ca pe front! Trei mașini intrau și 10 se împotmoleau, era ceață de nu se vedea nici în cer nici în pământ și trebuia să împingem când o mașină, când pe cealaltă. Lucrurile acestea poate nu le-ați trăit. Nu ați stat cu mine în câmp când am încercat să sparg, să ajung la Mândrești, la acei oameni care două zile nu au avut pâine. Am stat 14 ore cu niște oameni cărora le-am dus mâncare, ceai și cafea și îi țineam de vorbă să nu adoarmă. Nu discutați așa acum! Trebuia să veniți atunci când era acea nenorocire, când fugeam înnebuniți să ducem o salvare, să ajungem la o femeie pe Militari (n.r. strada), pentru că era să moară, cu tancheta în față. Nu a fost o situație chiar așa de simplă. Acești oameni au stat 24 de ore în frig de -18 grade, era sâmbătă seara și duminică seara. Toată lumea era la șpriț și la schiuri și noi eram pe bulevarde ca să desfundăm. De ce să ne batem joc de acești oameni și să spunem că nu au muncit și nu și-au făcut treaba? Pe mine mă doare sufletul pentru acești oameni. Nu vă puteți închipui cum arătau”, a spus Bacinschi.

Matișan vrea studiu de trafic

   Viceprimarul Bogdan Matișan a precizat că în Focșani a căzut o cantitate enormă de zăpadă. În opinia sa, acum s-a constatat cât de necesar ar fi un studiu de tra-fic. „În Focșani a apărut și mai acută lipsa unui studiu de trafic. Foarte mulți cetățeni plătitori de impozite și taxe au reclamat faptul că nu am intrat cu un utilaj pe strada X sau Y. Cantitatea mare de zăpadă nu se poate lua cu o singură lamă, se ia cu utilaje mai mari și mai eficiente. Din cauza faptului că sunt parcate mașini pe ambele părți, ale unor străzi înguste, accesul este imposibil”, a susținut Matișan.
   El a dat ca exemple câteva străzi, pe care nu s-a putut interveni deși s-a încercat. Este vorba despre Popa Åžapcă sau Constructorului. „Aș vrea un studiu de trafic, pentru că Focșaniul este un oraș aglomerat. Străzile dintre blocuri trebuie făcute cu sens unic și mașinile parcate doar pe o parte a străzii”, a adăugat viceprimarul.

Mașina trebuie mutată pentru a permite deszăpezirea

   În cursul zilei de astăzi, potrivit buletinului informativ al Primăriei Focșani, se va interveni pe străzile M. Kogălniceanu, S. Bărnuțiu, D. Cantemir, Al. Stadionului, Constructorului, Echității, Al. 1 Iunie, parcarea de la Casa de Cultură, Grădina Publică și în Piața Unirii.
   În noaptea care a trecut, utilajele au putut fi întâlnite în centru, zona Ceasul Rău, și pe străzile Viilor și Ion Neculce, în Cartierul Obor. Au acționat 5 buldoexcavatoare și 12 autobasculante. În toate zonele de intervenție traficul a fost restricționat. Pentru această noapte, Comandamentul pentru Situații de Urgență informează că va interveni pe străzile Greva de la Grivița, Culturii și Scarlat Târnăvitu. „Pentru o intervenție eficientă, conducătorii auto care obișnuiesc să parcheze în această zonă sunt solicitați insistent să mute autovehiculele pe B-dul Independenței, pentru noaptea 29 februarie – 1 martie, pentru a permite utilajelor să intervină”, se arată în buletinul informativ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?