Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Prefectul îi acuză pe poliţişti că „au preferat să stea în maşini“


   Prefectul Sorin Hornea, cel care i-a lăsat zile întregi izolați pe vrânceni, neacceptând să înainteze Guvernului cererea lui Marian Oprișan, de instituire a stării de alertă, i-a acuzat, ieri, pe polițiști, că „au preferat să stea în mașini”, în perioada căderilor abundente de zăpadă. „Au fost cazuri în care, deși erau sectoare de drum închise din cauza viscolului, polițiștii au preferat să stea în mașini decât să blocheze accesul autoturismelor către zonele respective și s-au înzăpezit două autocare și zeci de mașini”, a afirmat prefectul Sorin Hornea, la ședința Comisiei de Dialog Social.
   În loc să o tragă la răspundere pe Lucica Chiper, pedelista șefă de la Drumuri Naționale, cea care a ținut oamenii cu zilele prin parcările și stațiile peco din Vrancea, pentru că nu a fost capabilă să-și coordoneze subordonații, prefectul i-a găsit țapi ispășitori pe polițiștii care au stat în stradă cu orele atunci când nu te vedeai om cu om și pe un ger năprasnic. El a spus ieri, că nu este mulțumit de cum au acționat unii dintre polițiști, în special cei de la Serviciul Rutier care stăteau în mașini la căldură, iar șoferii treceau pe lângă ei și rămâneau înzăpeziți. Prefectul și-a motivat afirmațiile spunând că el a fost cel care i-a văzut când stăteau în mașini, pe drumul care duce spre Răstoaca. Nu este exclus ca prefectul Sorin Hornea să nu fi văzut bine prin geamurile fumurii ale Touareg-ului în care se plimbă. Pe aceiași polițiști pe care prefectul îi acuză că nu și-au făcut treaba i-am văzut și noi, dar nu în mașini, ci în afara acestora, în timp ce îi îndrumau pe șoferi.
   Mai mult, prefectul i-a văzut pe oamenii legii stând la căldură, dar nu și pe Lucica Chiper, care inspecta starea drumurilor, din mașina Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, staționată la intersecția DN 23 cu DN 23 A spre Milcovul, adică pe același drum pe care stăteau și polițiștii în mașini. Când a văzut ziariștii, Lucica a coborât repede din mașină și a început să dea explicații cu privire la starea drumurilor și la utilajele cu care se acționa. Când am plecat noi, Lucica de la drumuri s-a urcat și ea în mașina pornită, ca să se mai încălzească puțin că…..înghețase.
   Tot Lucica Chiper a fost cea care le-a spus oamenilor blocați la Tișița că drumul spre Galați este deszăpezit și că pot pleca. Au ascultat-o și rău au făcut, pentru că nu au reușit să meargă prea mult că au rămas înzăpeziți. Mașinile lor au fost scoase din nămeți de jandarmi.
   Åžeful Poliției Rutiere, comisarul șef Viorel Gheorghe nu a vrut să comenteze pe marginea afirmațiilor făcute de prefect. „Dacă doar atât a făcut poliția în acea perioadă grea…ce pot să spun? Pot spune doar că drumurile nu au fost blocate din vina poliție”, a afirmat comisarul șef Gheorghe.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?