Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Pentru un păr strălucitor şi mătăsos, folosiţi ingrediente naturale


   Mierea, bicarbonatul de sodiu sau rozmarinul pot fi folosite pentru îngrijirea părului și prevenirea deteriorării sau îngrășării acestuia.
   Pentru a preveni deteriorarea părului, este bine să vă feriți de produsele sintetice. Puteți avea un păr strălucitor fără a cheltui o avere pe tot felul de produse, ci combinând o serie de ingrediente naturale foarte eficace.

1. Mască împotriva mătreții
Mătreața poate afecta textura șuvițelor și pielea capului. Pentru a o combate, pregătiți un amestec dintr-o lingură de muștar, ulei de ricin și de cocos. Masați pielea capului cu acest amestec, cu mișcări circulare timp de 5 – 6 minute. Clătiți apoi cu apă călduță și spălați cu șampon. Aplicați acest tratament de cel puțin două ori pe săptămână.

2. Smântână și miere pentru părul cârlionțat
Pentru a nu mai avea părul încâlcit, folosiți un amestec din două cești de smântână și o lingură de miere. Aplicați amestecul pe scalp și lăsați-l să acționeze timp de 5 – 6 minute. Apoi splălați-vă pe cap și aplicați balsam. Părul va deveni astfel moale și strălucitor.

3. Rozmarin pentru părul gras
Folosiți acest tratament simplu pentru a controla producția de sebum a scalpului și a scăpa de aspectul neîngrijit dat de îngrășarea părului. Pregătiți într-un castron o infuzie cu o cantitate mică de rozmarin în trei căni de apă fierbinte.
Strecurați după 5 – 6 minute pentru a elimina frunzele de rozmarin. Spălați-vă pe cap cu șampon, iar la clătire folosiți această apă. Se recomandă aplicarea tratamentului de cel puțin două ori pe săptămână.

4. Gel de păr din gelatină pentru părul uscat și încâlcit
Redă părului un aspect strălucitor, folosind un gel preparat acasă cu puțină gelatină dizolvată într-o cană de apă fierbinte și ținut în frigider. Folosește preparatul de fiecare dată când ai nevoie să îți aranjezi părul.

5. Bicarbonat de sodiu pentru a preveni dezhidratarea și vârfurile despicate
Dacă vă spălați zilnic pe cap, este important să aveți un produs delicat cu părul și pielea capului. Este recomandat bicarbonatul de sodiu, în locul șamponului care elimină uleiurile naturale produse de pielea capului și lasă părul uscat și aspru.

6. Miere pentru păr strălucitor
Turnați trei căni de apă fierbinte într-un bol în care lăsați să se dizolve o lingură de miere. Clătiți părul cu acest amestec și lăsați-l să se usuce sau folosiți uscătorul pentru a-i da forma dorită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?