Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Grădiniţa din Vîrteşcoiu, reabilitată cu bani de la Henkel


  

 

   Mai multe case, sedii de grădinițe sau școli au fost avariate în urma căderilor abundente de zăpadă de la începutul lunii. Printre clădirile afectate se află și grădinița din Vîrteșcoiu și Åžcoala nr.1 din Urechești. Pentru refacerea acestora, reprezentanții Henkel România și-au manifestat dorința de a dona 1 la sută din vânzările din perioada 15 februarie -15 martie. 
   Primarul comunei Vîrteșcoiu, Eugen Cristea, le-a mulțumit celor de la Henkel pentru inițiativă. În Grădinița din localitate, nu se mai poate învăța în „Clasa Fluturașilor”, astfel că cei mici au fost mutați temporar în cancelarie. Nici postul de poliție nu arată prea bine. Tavanul aproape că s-a prăbușit în cameră, iar documentele au fost mutate. „Prima dată ne-am urcat în pod și am consolidat cu șase popi, care să susțină acoperișul. A doua zi s-a liniștit ninsoarea, am urcat și am dat toată zăpada jos. Dacă nu avem posibilități să refacem toată clădirea, o să o consolidăm și o să refacem interioarele”, a declarat primarul Eugen Cristea.
   Consiliul Județean a acordat tot sprijinul în vederea identificării celor mai afectate clădiri și a mijlocit legătura între primarii din comune și reprezentanții Henkel. Ajunși la fața locului, s-a căzut de acord că este nevoie de sume mari pentru a reface ceea ce a stricat zăpada. „Ne așteptam să nu găsim o situație foarte roză. Sperăm să strângem suficiente fonduri pentru a ne aduce și noi contribuția. Într-adevăr, din câte am văzut, este nevoie de multe materiale, de o investiție mult mai mare decât ne-am fi așteptat. Întotdeauna am fost aproape de oamenii cu probleme. Henkel își dorește să se implice în viața comunității, dar suntem convinși că numai noi nu putem să rezolvăm toate aceste probleme. Ne propunem măcar să sensibilizăm și alte persoane care pot ajuta. Noi ne propunem să donăm 1% din vânzările pe care le facem în această perioadă. Practic, oricine cumpără produsele noastre va participa la această acțiune”, ne-a declarat Andrei Dumitrescu, director de vânzări și marketing, Henkel România. El a adăugat că la Åžcoala din Urechești, un proiect de consolidare ar costa aproximativ 130.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?