Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Ţăranii învaţă cum să ceară bani europeni


   Primele sesiuni de informare și instruire a țăranilor privind obținerea fondurilor europene acordate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, au avut loc ieri, în comunele Suraia și Pufești. Acțiunile fac parte dintr-o campanie derulată la nivel național, care are scopul de a-i familiariza pe fermieri cu modalitățile de accesare a fondurilor europene, dar și de verificare a acestora.
   Potrivit oficialilor de la APIA, campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafață în anul 2012, se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2012, respectiv 11 iunie, cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. La întâlniri sunt prezentate cererile de sprijin pentru plăți pe suprafață în anul 2012, modalitatea de completare a acestora, condițiile de eligibilitate impuse de legislația europeană și națională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene.
   De asemenea, sunt prezentate pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafață. Un alt subiect este procedura de completare electronică a declarației de suprafață și identificare, respectiv schițarea online a parcelelor agricole. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?