Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Otilia Cazimir, omagiată la 118 ani de la naştere


   Biblioteca Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu a găzduit, ieri, activitatea desfășurată de elevii clasei a IV-a A, coordonați de profesoara Anișoara Vizitiu, intitulată „O oră în bibliotecă”. Cu acest prilej, copiii au omagiat-o pe scriitoarea Alexandra Gavrilescu, cunoscută în literatura română sub pseudonimul Otilia Cazimir. 
   Evenimentul a debutat cu o prezentare Power Point, din care elevii au aflat informații referitoare la viața, anii de studiu, primele încercări literare și debutul editorial al Otiliei Cazimir. Ulterior, ei au fost invitați să vizioneze interviul intitulat „M-am pomenit, deodată, Otilia Cazimir”, în care poeta însăși povestește în ce împrejurări a primit acest pseudonim literar de la scriitorii Mihail Sadoveanu și Garabet Ibrăileanu, precum și ce a simțit în momentul în care și-a văzut primele creații în revista „Viața românească”.
   Activitatea a căpătat, apoi, un caracter interactiv, respectând obiectivele propuse de profesorul coordonator. Astfel, copiii, grupați în trei echipe, au fost antrenați într-un concurs care a inclus trei probe, toate fundamentate pe viața, activitatea și opera Otiliei Cazimir.
În final, fiecare echipă, indiferent de ierarhia stabilită de juriul prezidat de învățătoarea Mirela Stoica, a primit ca premiu, de la bibliotecara Neculina Tudorache, gazda evenimentului, câte o diplomă de participare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?