Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Alimente în ambalaje comestibile


   O echipă de cercetători americani ar fi pus la punct un material biodegradabil și comestibil, care ar putea fi utilizat la fabricarea sticlelor și recipientelor pentru produse alimentare.
   Profesorul David A. Edward, cercetător și inginer în biologie medicală la Universitatea Harvard, ar fi realizat, împreună cu echipa sa, un material biodegradabil rezistent, care ar putea înlocui plasticul. Materialul va putea, potrivit OCWWeekly, să fie cojit și chiar mâncat. Se pare că în laborator s-au realizat deja o cutie de gaspacho cu aromă de roșii, o sticlă de suc de portocale cu aromă de portocale sau un o cutie de vin cu gust de struguri.
   Secretul unui astfel de aliaj ar consta în efectul forței electrostatice, care face ca particulele alimentare să se aglomereze, formând un material solid. Cu timpul urmează să se lanseze un aparat care să invite consumatorul să realizeze el însuși propriile recipiente biodegradabile. O asemenea tehnologie ar putea rezolva problema reciclării plasticului și ajuta regiunile unde nu există uzine performante în domeniu să gestioneze această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?