Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Elevii chiulangii, lăsaţi fără „Bani de Liceu“


   Elevii de liceu cu posibilități materiale reduse, dar fără chef de ore, s-au trezit fără banii acordați în cadrul programului „Bani de Liceu”. Potrivit cifrelor comunicate de Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, la 31 ianuarie, 168 elevi de liceu care au acumultat mai mult de 20 de absențe, au rămas fără acest ajutor financiar. Campioni la absențe s-au dovedit a fi elevii de la Colegiul Tehnic „Gh Balș” din Adjud. De la această unitate de învățământ, 25 de elevi au fost lăsați fără cei 180 lei.
   De asemenea, 19 elevi ai Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani au rămas și ei fără banii de liceu, din același motiv. Tot absențele au determinat și încetarea acordării banilor în cazul a 18 elevi de la Grupul Åžcolar „Grigore Gheba” din Dumitrești.
   Oficialii ISJ Vrancea spun că raportat la anul școlar precedent, numărul elevilor care au pierdut aceste burse din pricina absențelor este ceva mai mic. În opinia lor, acest lucru nu trebuie să reprezinte un motiv de mulțumire pentru directori, care au primit sarcina clară de a monitoriza situația elevilor cu probleme și de a-i informa pe părinți. „Deși comparativ cu anul școlar precedent numărul elevilor care au pierdut bursa este mai mic, pentru a preveni pierderea acestui ajutor material, aș ruga ca domnii directori și diriginți să ia legătura cu părinții elevilor care se apropie de limita maximă de absențe. Din experiența mea de profesor, am constatat că părinții nu participă la ședințele organizate de conducerile școlilor și mulți dintre ei nu țin legătura cu dirigintele, existând cazuri când nu contactează dirigintele și nici un profesor, niciodată în timpul unui an școlar”, a declarat inspectorul școlar general Iordache Bostan.
   Cei 180 de lei se acordă în fiecare lună, inclusiv pe perioada vacanțelor și a practicii. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?