Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

20 de ani de închisoare pentru că şi-a ucis fiica vitregă


   Ion Neagu, bărbatul din Cîmpuri, acuzat că și-a ucis fiica vitregă, de 4 ani, în bătaie, va executa 20 de ani de detenție. Inițial, la Tribunalul Vrancea, acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în apel, la Galați, pedeapsa fiind majorată la 17 ani.
   Zilele trecute, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis ca Ion Neagu să execute 20 de ani de închisoare. „Majorează de la 15 ani închisoare la 20 de ani închisoare pedeapsa principală aplicată inculpatului Neagu Ion”, se arată în decizia ÎCCJ. Celelalte dispoziții ale sentinței au fost menținute. Recursul declarat de Ion a fost respins, iar decizia este definitivă.
Cazul a fost intens mediatizat, la vremea respectivă fiind relatate toate chinurile pe care micuța Mădălina le-a suportat înainte să-și dea ultima suflare. Despre bătăile pe care le îndura copila de numai patru ani de la tatăl vitreg, vecinii știau, dar nimeni nu a făcut nimic. Ultima bătaie îndurată de Mădălina a fost pe 31 octombrie 2010. Văzând că nu mai respiră, tatăl, care era singur acasă cu ea, a anunțat că aceasta a căzut de pe scară și a murit.
   După efectuarea necropsiei, a ieșit la iveală tratamentul crud la care a fost supusă fetița de 4 ani. Pe toată suprafața corpului avea lovituri și urme de băț.
   În rechizitoriu, procurorii au consemnat că după ce a bătut-o zdravăn, Ion a zgâlțâit-o până ce n-a mai rezistat chinului și și-a dat ultima suflare. Martori în dosar au fost vecini ai familiei, care au susținut că au mai văzut copila bătută. Tot în urma unei bătăi primite, un picior i-a fost rupt. Un vecin a povestit că mama fetei știa că fiica era torturată de concubin, dar nu a mișcat un deget să schimbe situația. La una dintre bătăi, o femeie a încercat să intervină, dar a fost și ea lovită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?