Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Gabriel Berca este Boc reloaded


   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a răspuns, într-un comunicat de presă, ministrului Administrației și Internelor, Gabriel Berca, deoarece, în cadrul intervenției acestuia de la emisiunea „Prim-plan”/ TVR, a făcut mai multe referiri la adresa șefului administrației județene. „Îi atrag atenția mi-nistrului că în calitate de Președinte al Consiliului Județean Vrancea am cerut instituirea stării de alertă încă de pe data de 6 februarie 2012, iar subordonații domniei sale, în frunte cu secretarul de stat Mihai Capră, au încercat să convingă opinia publică de faptul că nu avem nevoie de instituirea unei astfel de măsuri. Timp de 6 zile Guvernul României a fost surd la glasul vrâncenilor pe care eu l-am transmis prin intermediul mass-media, fie prin declarațiile mele date la televiziuni, fie prin comunicările Biroului de Presă. În aceste șase zile, doi oameni au murit și aproximativ 110.000 de vrânceni au fost izolați de restul lumii fără energie electrică, asistență medicală de urgență și, în unele cazuri, poate fără mâncare și apă”, se arată în comunicatul de presă.
   Marian Oprișan precizează că șase zile mass-media din România a relatat, pe larg, despre tragediile din Vrancea, Buzău și Ialomița, iar „domnii de la Mi-nisterul de Interne, în loc să respecte legea și să aprobe starea de alertă care ne permitea intervenția la deszăpezire cu un număr satisfăcător de utilaje, și-au consumat toate energiile explicându-ne că nu se impune această starea de alertă”. „Acești domni sunt, totuși, aceiași cu cei care au avizat, tot fără să respecte în totalitate prevederile legale, starea de alertă! Spun că ministrul de Interne Gabriel Berca a avizat starea de alertă fără să respecte în totalitate legea deoarece domnia sa și-a dat acordul ca această stare să fie declarată doar pe perioada Codului Portocaliu, respectiv de luni, 13 februarie 2012, ora 18.00 până pe data de 14 februarie ora 12.00. Consider că acest aviz demonstrează, dacă mai era nevoie, că Ministerul Administrației și Internelor gestionează situația specială în care se află județul Vrancea cu rea credință. Nu vreau să cred că acest lucru se datorează apartenenței mele la USL deoarece cei 99.000 de vrânceni care se aflau izolați în Vrancea marți dimineață la ora 9.00 nu au nicio vină! În mod normal, MAI trebuia să avizeze starea de alertă până «la înlăturarea consecințelor situației de urgență» așa cum prevede OUG 21/2004 la art. 2, litera f., în cazul de față până la deszăpezirea ultimei ulițe din cel mai îndepărtat cătun”, se precizează în comunicat.
   În loc să se asigure că Ministerul Administrației și Internelor și Instituția Prefectului aplică prevederile OUG 21/2004, „ministrul Gabriel Berca face politică, la TVR, pe suferința oamenilor izolați din Vrancea”. „Speram ca, odată cu venirea unui nou ministru de Interne, să se simtă o altă abordare în cadrul MAI în ceea ce privește managementul situațiilor de urgență. Din păcate, observ că ministrul Gabriel Berca este, în fapt Emil Boc reloaded și că mai are o oră sau o zi până să recomande președinților de consilii județene să pună mâna «tovărășește» pe lopeți pentru că se pare că noi, reprezentanții aleși ai oamenilor din zonele afectate de căderile istorice de zăpadă, îi deranjăm pe cei din Guvernul României atunci când cerem, insistent, respectarea prevederilor legale”, declară Marian Oprișan.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea face un apel „la domnul Gabriel Berca să respecte autonomia locală, să nu ne mai facă «recomandări» și să ve-gheze ca toți subalternii domniei sale să lucreze, în aceste zile, pentru a sprijini operațiunile de salvare și acțiunile de deszăpezire din județele afectate”. „Îl asigur că noi, reprezentanții autorităților județene, vom coordona, alături de prefecți, la modul exemplar acțiunile de deszăpezire, acțiuni aprobate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea”, se mai arată în comunicat.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?