Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Patru autoturisme şi o ambulanţă, blocate în nămeţi la Garoafa


   Patru mașini au rămas înzăpezite pe drumul care duce spre localitatea Ciușlea, iar o ambulanță la Bizighești, luni. Persoanele rămase înzăpezite în cele patru mașini au cerut sprijinul autorităților locale, iar primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru, a intervenit pentru a scoate autoturismele din omăt. Problema a fost remediată destul de repede, iar cetățenii și-au putut continua drumul.
Primarul Gheorghe Maghiaru ne-a spus că o ambulanță a rămas  împotmolită în zăpadă, la Bizighești. Salvarea preluase o bătrână cu probleme cardiace, iar la întorcerea spre Focșani a întâmpinat probleme în trafic. Utilajul de la primărie a intervenit, și a mers în fața ambulanței până la drumul european.
   Potrivit edilului, pe drumurile de acces către satele comunei se acționează în continuu. „Am închis pentru scurtă vreme drumul județean 205 E de la drumul european și până la Ciușlea. În acest timp, am acționat pentru a menține drumul practicabil. În caz că trebuie să ajungă o ambulanță sau o mașină de pompieri, să poată ajunge. Avem utilaje peste tot, dar văd că ninge iar și sperăm să nu fie mai rău. A început să ningă destul de tare și dacă o ține așa, nu va fi bine”, a spus Gheorghe Maghiaru.

Lemne pentru două familii nevoiașe

   Tot luni, două familii sărace din Ciușlea au primit lemne de la primarul Maghiaru. Una dintre acestea are șase copii, iar cea de-a doua doi copii. Oamenii au sesizat primăria cu privire la faptul că nu mai au lemne de foc și că vor îngheța în case, iar edilul a făcut tot posibilul să-i ajute, trimițându-le lemne.
De asemenea, o femeie din Străjescu a cerut ajutorul autorităților deoarece nu mai avea ce mânca. Maghiaru a trimis pe cineva la persoana care a cerut ajutor și dacă sesizarea ei se va confirma, autoritățile îi vor duce acesteia de mâncare și tot ce mai are nevoie. 
   De altfel, oamenii din satele care aparțin comunei Garoafa au stat zile bune blocați în nămeți. Drumul de acces în localitatea Ciușlea a fost deblocat sâmbăta trecută. Nămeții ajungeau și la trei metri, mai multe case erau pur și simplu îngropate în zăpadă.
   În timp ce autoritățile interveneau pentru deblocarea drumurilor de acces în localități, pompierii băteau din poartă în poartă și deszăpezeau gospodăriile acoperite de omăt.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?