Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Deszăpezirea în Focşani costă 100 de mii de lei pe zi


   Acțiunea de deszăpezire a municipiului Focșani costă peste 100 de mii de lei pe zi. Cele peste 60 de utilaje închiriate de autoritățile publice locale fac o gaură destul de mare în bugetul pe 2012.
Primarul Decebal Bacinschi nu este prea încântat de acest lucru, dar altă soluție nu are, în prezent. „Ne costă foarte mult. Numai o mașină costă 150 de lei pe oră. Altă soluție pentru deszăpezirea orașului nu este în acest moment. La final, o să tragem linie și vedem cât ne-a costat. Pe zi ne costă peste 1 miliard de lei vechi, dar se cunoaște”, ne-a spus Bacinschi.
   Edilul era, ieri, în mijlocul muncitorilor, în zona Teatrului Municipal. Acolo au fost prezenți și deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Focșani. Ei au venit voluntar, să dea o mână de ajutor pentru descongestionarea traficului. Au promis că vor fi în oraș toată săptămâna. „Sunt 40 de deținuți, care au venit din proprie inițiativă. Ne dau o mână de ajutor ca să deblocăm Focșaniul. Am avut și Ar-mata cu noi, au fost și cei de la Jandarmi. Toată lumea ne-a ajutat”, ne-a mai spus edilul. O altă echipă era în Cartierul Sud, condusă de viceprimarul Bogdan Matișan. Buldoexcavatoarele încărcau zăpada în camioane, care o transportau pe platforma fostului supermarket Interex și pe centură. „Am suplimentat numărul de utilaje și suntem acum împărțiți în mai multe echipe. Se acționează în mai multe zone cu oameni și mașini. Zăpada se încarcă în mașini și este transportată”, ne-a declarat Matișan.
   La sfârșitul săptămânii trecute, au fost golite și pubelele de gunoi, care erau arhipline

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?