Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Orele se reiau doar în unele unităţi de învăţământ


Cursurile s-ar putea relua de luni, însă doar în unele unități de învățământ, nu în întreg județul. Potrivit celor din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, este de preferat ca acolo unde condițiile meteo nu permit, orele de curs să fie întrerupte în continuare, cu înștiințarea în prealabil a acestei instituții.
În tot acest timp, șefii învățământului vrâncean păstrează în permanență legătura cu directorii, pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în școli. „Am transmis directorilor o adresă și le-am cerut să se pregătească totuși pentru redeschiderea cursurilor. În cazul în care din cauza condițiilor meteo sau din alte motive nu sunt asigurate temperaturile adecvate în clase sau acolo unde nu s-au deblocat drumurile, voi fi înștiințat până luni, la ora 9.30, iar acolo, dacă va fi cazul, se vor mai sista cursurile”, a declarat Iordache Bostan, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.
Directorii unităților de învățământ din județ, chiar și cei din  comunele mai îndepărtate, cred că vor putea fi reluate cursurile luni, în ciuda faptului că multe drumuri încă mai sunt acoperite de nămeți.
Înștiințarea trimisă de șeful Inspectoratului Åžcolar, Iordache Bostan, în legătură cu reluarea cursurilor, aproape că forțează managerii de unități școlare să reia cursurile. Prin urmare, aceștia sunt cam speriați. Ei speră că situația va reveni la normal și va reintra în normal, mai ales că în unele școli nu se țin cursuri de două săptămâni.
La școlile din Spulber și Măicănești, însă, nu se vor relua cursurile de luni, așa cum a solicitat conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean. Drumurile sunt impracticabile, iar elevii nu au pe unde circula. „Elevii din Spulber mai mult ca sigur nu vor începe cursurile de luni, deoarece nu sunt deszăpezite toate drumurile din satele ce fac parte din comună, iar elevilor le este imposibil să ajungă la școală”, a declarat Vasile Rusu, primarul comunei Spulber.

Toată lumea e pregătită

Nici la Bălești nu se știe dacă se vor începe cursurile luni, aceeași situație fiind și la Cârligele. Directorii unităților de învățământ spun că, teoretic, școlile ar trebui deschise. Așteaptă prognoza meteo, pentru a afla ce surprize le mai rezervă vremea. Dat fiind că drumurile sunt înzăpezite, nici microbuzele școlare nu vor ajunge la elevi, care în eventualitatea în care se vor ține cursuri, vor fi nevoiți să meargă pe jos. „Teoretic vom deschide cursurile, dar vom vedea cum va evolua vremea în weekend. Vom vedea cum pot ajunge profesorii și elevii, deoarece nu știm dacă va putea circula microbuzul școlar. Unii dintre elevi, aflați în satele Blidari și Dălhăuți, până la școala din centru au de mers chiar și 6 kilometri”, a declarat Mihaela Ioan, directorul școlii din Cîrligele.
Åži la Grupul Åžcolar din Mărășești începerea cursurilor este pusă sub semnul întrebării, dat fiind că mulți dintre elevi locuiesc în satele Pădureni și Cosmești, care sunt sub nămeți. „Deocamdată spunem că vom deschide cursurile de luni. Am discutat cu inspectorul teritorial, ni s-a specificat că luni se încep cursurile, iar noi chemăm copiii la școală. Nu avem probleme cu centrala termică, aceasta funcționează la cote maxime, iar căile de acces au fost degajate. Vom vedea luni câți copii vor veni la școală. În cazul în care vor reveni intemperiile și vor fi cantități însemnate de zăpadă, vom vedea ce vom hotărî”, a declarat directorul Silvia Oancia.
Ceva mai optimist este directorul din Negrilești. El dă asigurări că există toate condițiile pentru ca elevii să revină la cursuri, iar acestea să se desfășoare în condiții optime.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?