Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Maria Răuţă şi Diana Damian răman în Centrul Olimpic Naţional


   Pentru gimnastele și gimnaștii de înalt nivel, componenți ai loturilor naționale și olimpice, preocupările majore din această perioadă se îndreaptă spre cea noua ediție a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Federația Română de Gimnastică a făcut public componența loturilor naționale care se vor pregăti în perioada următoare pentru cea mai importantă competiție mondială.
   La unul din Centrele Naționale Olimpice, care există la Deva, două dintre cele mai bune gimnaste ale Vrancei, Maria Răduță și Diana Damian se vor antrena alături de sportive de la diverse cluburi din țară: CSÅž 1 Constanța, CSÅž Focșani, Steaua București, CSÅž 7 Dinamo București și CSÅž Sibiu. Clubul Sportiv Åžcolar de Gimnastică Focșani este reprezentat la Deva de două sportive, Diana Damian și Maria Rauță.

Răuță este la turneul organizat de Nadia Comăneci

   În perioada 7- 13 februarie, gimnasta focșăneană Maria Răuță participă la ediția din acest an a „Cupei Nadia Invitațional”, competiție care se desfășoară în Statele Unite ale Americii. Sportiva face parte din delegația României care le mai cuprinde și pe sportivele Bianca Ciobanu și Paula Tudorache, pe arbitra Eliza Stoica și pe antrenorul Cristian Moldovan. Această competiție face parte din concursurile de pregătire ale lotului național de junioare în vederea participării la Campionatele Europene care se vor desfășura la Bruxelles, în luna mai a acestui an.
   Gimnasta pregătită de profesoarele Carmen Smeu și Adriana Lescovar a obținut cele mai bune rezultate în 2011. A cucerit medalia de aur la bîrnă, în cadrul Campionatului Național individual și două medalii de argint la paralele Campionatul Național individual respectiv Campionatul Național de maestre. Componentă a Lotului Național de junioare al României, Maria Răuță s-a remarcat și la mai multe turnee internaționale, unde s-a clasat pe podium.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?