Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Patru vieţi salvate cu elicopterul


    

 

Trei femei și un bărbat au ajuns, ieri, la Spitalul Județean din Focșani cu un elicopter, venit de la Iași. Elicopterul a ajuns prima dată la Călieni, unde o femeie a pierdut sarcina. De aici a plecat la Vulturu, unde o altă tânără însărcinată avea contracții. După ce acestea au fost aduse la Focșani, elicopterul a plecat la Dumitrești pentru a prelua o gravidă adusă duminică de la Chiojdeni dar și un bărbat care trebuie operat urgent. Medicii, paramedicii și pompierii din Vrancea au îngenunchiat prin nămeți pentru a-și salva semenii.

   Trei femei și un bărbat au ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, cu un elicopter al Ministerului Administrației și Internelor, venit de la Iași. Prima dată, elicopterul a aterizat la Călieni, unde o femeie a pierdut sarcina și avea hemoragie severă. Primarul comunei Nănești, Neagu Stoica preciza ieri, la orele prânzului, că de luni seara, femeia din Călieni a fost supravegheată de un asistent.. „Femeia a început să piardă sânge încă de luni seara iar ambulanța nu a putut ajunge la ea. Noaptea trecută am reușit să trimitem la ea un asistent de la Măicănești și s-a ținut legătura în permanență cu medicii. Problema cea mai mare este că toate durmurile sunt blocate și nu se poate ajunge la cazuri sub nicio formă. Abia am reușit să trimitem asistenul cu un tractor”, a precizat Neagu Stoica.
   De aici, salvatorii din aer au plecat la Vulturu, unde o tânără avea contracții și urma să nască. Aceasta a început să aibe contracții tot de luni seara. Ea a fost supraveheată de soacra sa care este asistentă medicală.
   La ora 15.00, cele două femei au ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Inițial, elicopterul cu cele două paciente trebuia să aterizeze în parcarea unui hipermarket dar acest lucru nu a fost posibil. Astfel, acesta a aterizat pe câmp, în aporpierea șoselei de centură a municipiului Focșani. Medicii, paramedicii și pompierii au îngenuncheat prin nămeți pentru a le aduce pe brațe, până la ambulanțe pe cele două femei. După ce au fost urcate în salvări, acestea au fost duse la spital. Misiunea echipajelor SMURD a fost una extrem de grea dar a fost îndeplinită cu succes. Salvatorii nu au plecat spre case ci și-au continuat misiunile de salvare.
    Elicopterul a plecat la Dumitrești pentru a prelua gravida adusă de la Chiojdeni încă de duminică, dar și un bărbat care are nevoie de o intervenție chirurgicală. Singurul caz nerezolvat momentan rămâne cel al gravidei din Vintileasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?