Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mândreștiul este rupt de civilizație, fără apă, curent și transport


   Focșaniul se află în continuare sub nămeți. Doar bulevardele mai pot fi circulate, însă mașinile trec rar. Pietonii împart carosabilul cu automobilele înghețate pentru că trotuarele sunt acoperite integral. Transportul Public Local a renunțat la două rute, iar la Mândrești nici apa nu mai ajunge.
  

   Focșaniul este aproape blocat de zăpada care a căzut în ultima perioadă. Cu greu se poate ajunge dintr-un punct în altul, iar pietonii au transformat străzile în trotuare. Se strecoară cu greu printre mașini, iar în cartiere nu se poate ajunge cu mașina și nici nu se poate ieși. Primăria Focșani face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul pe caile de intrare și ieșire din oraș pentru ca magazinele să fie alimentate cu produse. Cartierul Mândrești nu mai are nici curent, nici apă, iar transportul în comun nu poate intra pe strada principală. Primarul Decebal Bacinschi a promis că va începe o acțiune de deszăpezire în cartiere, iar din centrul orașului va fi încărcată zăpada și transportată. „Se circulă, în condiții de iarnă grea dar se circulă. Ne încurcă vântul care face munca noastră inutilă, dar asigurăm totuși intrările și ieșirile din oraș și arterele principale”,”Începem să cărăm zăpada din centrul orașului pe platforma de la Mopaf, la fostul Interex și în sud. Am început de luni seară, cu ajutorul cetățenilor, să deblocăm cartierele”, a mai adăugat primarul. Ieri seară, după ora 17.00, cetățenii din Cartierul Tineretului au ieșit în fața blocului și au curățat zăpada din jurul mașinilor într-o acțiune organizată. „A fost o treabă foarte frumoasă. Au ieșit cu toții, cu vin fiert, și au deszăpezit. Locuitorii din acest cartier sunt tineri și au alt chef de viață. Sperăm să facem și în acestă seară o astfel de acșiune”, spune Bacinschi. Totuși, rutele 2 (Mândrești) și 51 (Vâlcele – Sud) nu circulă din cauza depunerilor de zăpadă și a viscolului.

Primăria a închiriat mașini de la agenții economici

   În prezent sunt scoase la deszăpezire peste 25 de mașini în Focșani. Se descongestionează în cartiere pe bucăți. Mașinile parcate și acoperite de omăt sunt singurele care încurcă acțiunile Primăriei. Cele mai afectate străzi sunt Pictor Grigorescu, Dornei, Popa Șapcă, Magheru, T. Cipariu, Bradului, Pinului și în general străduțele cu sens unic. Viceprimarul Bogdan Matișan susține că în primul rând este asigurat accesul pentru mașinile de ambulanță, acolo unde sunt urgențe. „Încercăm să intrăm acolo unde sunt situații de urgență și se impune intervenția rapidă. În cartiere se intră bucată cu bucată. Străzile sunt pline de mașini și utilajele sunt mari și nu pot intra”, ne-a spus Matișan. El a făcut apel la focșăneni să-și curețe mașinile pentru a evita situații neplăcute. Au fost totuși și situații în care oamenii au aruncat cu bulgări de zăpadă în mașinile de deszăpezit nemulțumiți că omătul le-a ajuns până în porțile lor. Mașinile nu se văd de sub troieni și ar putea fi lovite lame sau alte utilaje. Cu toate că au fost închiriate și mașini de la agenți economici în Cartierul Mândrești nu se poate ajunge. Acolo nu mai ajunge nici curentul electric și nici apa. „S-a oprit curentul și din acestă cauză și apa. E o situație destul de dificilă. Curentul vine cu intermitențe. Sunt și locuri unde au înghețat ciușmelele și nu mai curge apa”, ne-a precizat directorul CUP, Gheorghe Vasilescu.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?