Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Protestatarii din Piaţa Unirii cer demisia lui Traian Băsescu


 

Aproximativ 30 de vrânceni au protestat, luni, în Piața Unirii din Focșani, unde au sărbătorit demisia premierului Emil Boc , dar , în același timp, au cerut în continuare demisia președintelui Traian Băsescu. Este a 23-a zi în care vrâncenii protestează împotriva actualei puteri, indiferent dacă afară a plouat, a nins, a viscolit sau dacă temperaturile au scăzut sub minus 10 grade Celsius. Protestatarii cred că până la urmă și Traian Băsescu își va da demisia. 

   Vrâncenii adunați în Piața Unirii consideră că demisia Guvernului Boc a venit ca urmare a protestelor din toată România. „Îmi pare bine că Guvernul condus de Emil Boc a căzut, cum era și normal. Acest lucru se datorează în primul rând protestului oamenilor din țara aceasta, care în aceste 3 săptămâni au manifestat exprimându-și nemulțumirile față de regimul condus de toți miniștrii și toate soluțiile incapabile pe care le-au practicat. În acest fel observăm că în aceste zile cumplite, țara este acoperită de nămeți de zăpadă, de nemulțumiri, de toate problemele pe care oamenii le au. Întreaga societate ar trebui să vină la protest. Ca  profesor, consider că și colegii mei din învățământ ar fi trebuit să protesteze, să își arate nemulțumirile, întrucât învățământul din ziua de astăzi nu este la standardele pe care le cere Uniunea Europeană”, a declarat Ionel Ambrozie profesor al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”.
   Un alt protestar consideră că lupta trebuie să continue. „Noi nu trebuie să ne lăsăm bătuți, trebuie să dăm jos toată mafia de acolo. Suntem bucuroși că am câștigat o bătălie, dar mai avem până să câștigăm războiul. Cei care sunt la putere au vândut toată țara asta, au luat ajutoarele sociale de la oamenii necăjiți și de la copiii care nu au ce mânca. Au ajuns românii din cauza lor să caute mâncare la container, pentru a le duce copiilor acasă, să nu moară de foame. Noi vom lupta și vom protesta până vor pleca toți de la conducere. PDL-ul acesta trebuie distrus din rădăcini pentru că sunt cei mai mafioți. Am venit seară de seară și nu m-am temut nici de vreme și nici de amenințări așa ar trebui să vină toată lumea să putem scăpa de molima portocalie” a declarat Mariana Molea din Focșani.
Avocatul Didi Băjenaru afirmă, la rîndul său, că protestele trebuie să continue. „Am venit să sărbătorim victoria, întrucât consider că această primă victorie obținută, se datorează în mare măsură protestatarilor din întreaga țară. Ne-am săturat să avem oameni puși de Băsescu, ne-am săturat să fim umiliți, a venit timpul ca din nou, vocea poporului să se facă simțită și să voteze pe cel care într-adevăr merită să îi reprezinte pe viitor. Vom continua protestele până vom obține tot ce ne-am propus„, a declarat avocatul Didi Băjenaru de la Baroul Vrancea. „Sunt uimit de perseverența oamenilor care au venit să protesteze. Mulțumită voinței lor, Guvernul Boc și-a dat demisia. Acum va trebui să fim atenți să nu fie numiți în noul Guvern alți oameni ai PD-L-ului, la fel de nenorociți. Åžleahta lui Băsescu și Udrea au nenorocit țara, muncim pe cele mai mici salarii din Europa. Este din ce în ce mai greu pentru noi. Trebuie să se producă o schimbare cât mai curând pentru că altfel vom ajunge mai rău. Guvernul Boc a dus românii în pragul sărăciei și al disperării. M-am alăturat și eu protestului și sper ca tot mai mulți vrânceni să vină în Piața Unirii pentru a scanda împotriva acestui sistem”, a spus Andrei Rusu.

PDL-ul este „ciuma societății”

   Unul din cei care s-a aflat zi de zi la protestul din Piața Unirii din Focșani pentru a cere demisia Guvernului și a lui Traian Băsescu a fost Ion Balcan, un focșănean care a declarat că pentru el, PDL-ul este „ciuma societății”. „Timp de șapte ani am fost conduși de niște nenorociți care nu au făcut nimic pentru țara asta și au furat tot.  De vină pentru felul în care trăim este acest guvern portocaliu, care a neglijat omul și a fost preocupat de furturi, afaceri dubioase făcute pe banii statului, dar și ai celor care plătesc taxe și impozite. Pedeliștii s-au jucat cu banii și au aruncat sute de mii de euro într-un așa-zis patinoar în Focșani pe care au crescut bălării, bani pe care ar fi trebuit să-i folosească în modernizarea unui spital. Bine că și-a dat demisia Emil Boc și guvernul său„, a spus Ion Balcan, unul din cei mai vehemenți protestatari din Piața Unirii.

„Sunt ca niște ploșnițe”

   Printre cei care au îndurat temperaturile scăzute s-a aflat și un cadru didactic de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. Acesta a precizat că a venit în Piața Unirii pentru a fi solidar cu ceilalți protestatari și vrea să scape de „ciuma portocalie care a dus România de râpă”. „În cea mai mare parte din guvernarea actuală, președintele Traian Băsescu, prin marionetele politice subordonate, ne-a otrăvit sufletele sădind neîncrederea între categoriile sociale, punându-ne pe unii împotriva altora, refuzând și mimând dialogul social”, a spus dascălul.
   Unul dintre protestatari a declarat că prin această acțiune vor să ia atitudine față de „dictatura actualei puteri” și să își exprime nemulțumirea față de situația economică și socială din România. „Avem trei mesaje: nu au fost în stare să le asigure oamenilor siguranța zilei de mâine, nu au putut să le ofere un trai decent, au mințit populația. Românii cer demisia! Jos și Băsescu și alegeri anticipate!”, a spus un alt protestatar.
   Nu au lipsit nici acuzațiile grave, unul dintre oamenii din Piața Unirii acuzând guvernul demisionar Boc că a fost „un organizator al rețelei de crimă organizată din România”.  „România nu mai seamănă cu un stat european, ci are un guvern care seamănă cu cel din statele Americii de sud. Guvernul Boc a fost un organizator al rețelei de crimă organizată din România. Sunt ca niște ploșnițe”, a spus un alt protestatar.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?