Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Oraşul Panciu, sub troiene de zăpadă


   Ninsorile abundente din aceste zile au creat troiene de zăpadă și la Panciu. Ieri dimineață, pe majoritatea străzilor din oraș, atât în cartiere, cât și în zona centrală, stratul de omăt atingea aproape un metru fiind, practic, de înațimea unui gard. Cei care s-au încumetat să iasă din case, nu au avut altă alternativă decât să circule pe partea carosabilă, trotuarele fiind impracticabile. În aceste condiții, utilajele de deszăpezire ale Primăriei au făcut față cu dificultata troienelor. Cele două vole și tractorul cu lamă, deservite de trei camioane în care s-a încărcat zăpada de pe carosabil, au acționat toată ziua pe arterele principale. Între orele 10.00-14.00 s-a deszăpezit strada Nicolae Titulescu, de la intersecția cu 1 Mai până la benzinăria Petrom, iar după-amiază s-a intrat și pe străzile adiacente.  
   „Planul de deszăpezire a fost aprobat în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Pentru început, vor fi deszpăezite arterele centrale și zonele din fața instituțiilor publice și sociale, iar ulterior vom acționa în cartiere și vom debloca toate străzile”
, a precizat primarul Ion Petre. Acesta a adăugat că, la nivelul Primăriei a fost instituit, încă din 3 februarie, un serviciu de permanență, care să poată interveni în caz de urgență. „Cei care asigură permanența vor interveni în toate situațiile de urgență care ar putea apărea la nivelul orașului”, a declarat edilul. Ion Petre a făcut apel și la civismul păncenilor, cărora le-a solicitat înțelegere și solidritate pentru situația dificilă în care se găsește comunitatea. „Îi rog insistent pe toți șoferii să renunțe la intenția de a scoate mașinile din garaj, parcări sau curți pe parcursul acestor zile, pentru ca utilajele noastre să poată acționa eficient în tot orașul”, a mai spus primarul Ion Petre.

Campania de ajutor pentru persoanele defavorizate a continuat

   Tot ieri, reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială din Primărie au continuat să distribuie alimente și apă persoanelor aflate în dificultate financiară. Aceștia au mers în cartierele Neicu și Dumbrava, acolo unde 30 de familii au primit pachete în care se găseau cartofi, fasole, conserve, salam, șuncă și pâine. Printre cei ajutați s-au Vasile Câmpan, de 60 de ani, Dumitra Babă, de 78 de ani și Maria Apetrei, de 75 de ani, care nu aveau nici măcar bani de pâine. Tot cu ocazia acestei campanii, inspectorii sociali au acționat și pentru internarea unei fetițe de 9 ani, din Neicu, cu febră de 40 de grade, pe care părinții nu o puteau transporta la Spital din cauza nămeților. Aceasta a ajuns la Camera de gardă, unde a fost preluată de cadrele medicale pentru consultații, fiind ulterior, supusă îngrijirilor medicale. Datorită intervenției prompte a reprezentanților SPLAS, fetița se află acum în afara oricărui pericol.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?