Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Spitalul Militar a fost avansat în grad


   Spitalul Militar de Urgență „Dr. Al. Popescu” din Focșani a fost clasificat de  Ministerul Sănătății (MS) în categoria a III-a, cu plan de conformare ce trebuie îndeplinit până la data de 31 decembrie 2012. Inițial, unitatea spitalicească fusese clasificată în categoria a IV-a, dar conducerea unității a solicitat MS, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică (DSP), trecerea într-un grad superior, respectiv categoria a III-a. Ieri, la DSP Vrancea a ajuns ordinul MS de clasificare a Spitalului Militar în categoria a III-a.
   Clasa a treia este de competență medie, reprezentând unitățile care deservesc raza județului și, prin excepție, județe limitrofe, precum spitalele județene de urgență neclinice care nu sunt în centre universitare.
   De asemenea, tot ieri a venit la DSP și ordinul prin care Spitalul din Vidra va rămâne clasificat în cea de-a IV-a categorie. În luna mai a anului trecut, unitatea medicală din Vidra a fost clasificată în ca-tegoria a IV-a de competență, dar cu plan de conformare până la data de 31 decembrie 2011. Potrivit acestui plan, spitalul din Vidra trebuia să înființeze și cea de-a doua linie de gardă și să mai angajaze încă un medic ginecolog până în decembrie anul trecut. Cum aceste puncte au fost îndeplinite, unitatea și-a păstrat clasificarea.
   Anul trecut, spitalele vrâncene au fost clasificate de MS, în funcție de competențe, în categoriile III, IV și V. Cel mai bine cotat este Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, care a fost încadrat în categoria a III-a. Spitalul Municipal Adjud și Spitalul Orășenesc Panciu au fost încadrate în ca-tegoria a IV-a. În categoria a V-a au fost încadrate Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni și Clinica Materna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?