Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Prefectul a recunoscut că e depăşit de situaţie


Prefectul a recunoscut, într-un comunicat de presă, că e depășit de situația creată pe drumurile naționale și, în al doisprezecelea ceas, a decis să ceară ajutor. Reprezentantul Guvernului a ajuns, în sfârșit, la concluzia că utilajele de deszăpezire care au intervenit pe drumurile naționale din Vrancea au fost insuficiente.
Abia la o săptămână de la declanșarea fenomenelor meteo extreme, viscol și ger puternic, a fost înțeleasă gravitatea situației și a fost solicitat ajutorul celorlalte secții de drumuri naționale din regiunea Moldovei. Ultima soluție pentru ca autovehiculele să poată circula pe drumurile naționale din județ a fost ca Prefectura să ceară utilaje de deszăpezire de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Astfel, pe mai multe tronsoane de drumuri naționale care tranzitează Vrancea au acționat, de ieri, șapte autofreze de la Secțiile Naționale de Drumuri din Bacău, Iași, Bîrlad, Vaslui și Piatra Neamț. Aceasta, fără a mai pomeni de vehiculele militare și soldații care au ajutat la deszăpezirea drumurilor naționale.
Comparativ, problemele de pe drumurile județene au fost rezolvate cu mai multă promptitudine. Deși rețeaua de drumuri județene depășește șapte sute de kilometri, utilajele de deszăpezire au intervenit constant pentru deblocarea căilor de acces către localități afectate de viscolul puternic. Acolo unde sunt mai multe drumuri care duc la aceeași localitate, utilajele au intervenit pe drumul cu traficul cel mai intens.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?