Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Idei deco de iarnă pentru locuința noastră


Când zăpada și viscolul pun stăpânire pe ulițe, ogoare și grădini,  atenția ni se îndreaptă către spațiul protector al locuinței. Refugiu al trupului, dar și al celor mai plăcute gânduri și simțiri, căminul poate și chiar trebuie să sporească iarna confortul.
Schimbarea decorului în concordanță cu anotimpurile care se succed este una dintre cele mai ușoare modalități de a oferi dinamică și personalitate locuinței. Elementele din natură, precum frunzele și florile uscate ori conurile de pin, nu sunt nici scumpe, nici dificil de găsit, și conferă atunci când sunt așezate într-un recipient transparent de sticlă, o imagine deosebită.
În timpul iernii, accentul cade pe relația dintre simțuri și confort, din acest motiv, materialele textile moi și pufoase, respectiv, culorile pastelate ce emană căldură ar trebui să nu ne lipsească. Pentru ocazii speciale și decor elegant, în ceea ce privește perdelele și lenjeria pentru pat, este recomandată mătasea. Dacă dimpotrivă, doriți să aveți parte de o după amiază relaxantă în familie, puteți întinde pe canapea o pătură moale de lână, plăcută la atingere.
Faceți apel și la delicatețea pernelor decorative, îmbrăcate în catifea, satin, piele de căprioară sau mătase, preferabil de nuanțe închise. Aerul proaspăt poate fi și el „colorat” cu arome de scorțișoară, vanilie, etc cu ajutorul lumânărilor parfumate și uleiurilor esențiale. Dacă unele dintre acțiunile anterioare pot să lipsească, amplasarea covoarelor în toate camerele reprezintă mai mult decât o măsură estetică și decorativă, este o necesitate practică. Gândiți-vă cât de neplăcut este iarna să pășești direct pe un parchet rece sau pe gresia din bucătărie.
Nu în ultimul rând, menținerea unui mediu ambiant plăcut este legată de știința de a ilumina „romantic” încăperile. Dacă nu dispuneți de un șemineu, o idee ar fi să amplasați lumânări aprinse în diferite colțuri ale casei, alese după bunul plac.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?