Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

„Vă rog, ajutaţi-mi fiul să trăiască!“


Andrei Constantinescu, din Odobești, care la doar 14 ani suferă de leucemie mieloblastică și al cărui caz a fost prezentat în paginile cotidianului nostru în luna decembrie a anului trecut, mai are nevoie de 40 de mii de euro pentru a putea face transplantul de măduvă care i-ar salva viața, la o clinică din Italia. Din spitalul de unde este internată cu fiul ei, care trece prin încă o ședință de chimioterapie, mama lui Andrei face, prin intermediul nostru, încă un apel către solidaritatea semenilor. „Până la finele lunii februarie cel mai târziu, trebuie să ajungem la clinica din Italia. Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat până acum, dar încă mai sunt necesari 40 de mii de euro pentru ca Andrei să poată face transplantul. Vă rog, poate există oameni care vor să ne ajute, numai cu transplant fiul meu are șansa să trăiască și vom rămâne recunoscători tuturor celor care ne înțeleg și doresc să ne sprijine”, a spus mama lui Andrei.
Oricine dorește să facă o donație, indiferent de sumă, care să vină în ajutorul acestui băiat o poate face la Banca Raiffeisen Bank, Agenția Odobești, în contul RO 05 RZBR 00000 600 1406 5594.
Reamintim că băiatul de doar 14 ani este elev la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, iar toți cei care îl cunosc nu au decât cuvinte de laudă despre el. Până în toamna anului trecut, când a aflat că suferă de leucemie mieloblastică, viața sa se derula după aceleași coordonate cu ale tuturor copiilor de vârsta lui. „Andrei a fost mereu un băiat foarte sănătos până în august, anul trecut. În august a făcut mai întâi o otită. Apoi, pentru că acuza dureri abdominale a fost operat, pe 25 august, de apendicită. La câteva zile a fost externat, dar starea lui generală se înrăutățea. A făcut antibiotice o săptămână, apoi analizele îi ieșeau mereu rele. Pe 22 septembrie ne-am dus la Iași și la două zile i s-a pus diagnosticul: leucemie mieloblastică. A început cu chimioterapia, practic, în patru luni dacă am stat acasă trei săptămâni, în rest doar la Iași, în spital…”, spune mama lui Andrei.
Practic, boala fiului ei a schimbat, peste noapte, viața întregii familii. Pentru că bunicii acestuia nu mai sunt, tatăl trebuie să meargă la serviciu, iar mama e cu el în spital, fratele de 13 ani și sora de șase ani ai băiatului au rămas în grija unei vecine a familiei.

Elev eminent lovit de boală

Suferința lui Andrei a impresionat atât profesorii cât și colegii săi de școală. Elev eminent, cu medii ge-nerale de peste 9,60 în primii trei ani de gimnaziu, el s-a remarcat prin bun simț și implicare în toate acțiunile școlare. „Andrei era mereu un băiat foarte activ, avea autoritate, a fost un bun organizator și animator al colectivului, în clasa a VI-a a fost liderul clasei. Foarte respectuos cu profesorii, colegii și cu toți din jurul lui și a primit numeroase premii la concursuri”, a precizat Vasile Tarciniu, dirigintele lui Andrei. Colegii lui au reușit, până acum, să adune o sumă de bani pentru Andrei, prin spectacole și diverse acțiuni organizate. Însă aceștia nu sunt suficienți, iar băiatul are nevoie disperată, în continuare, de ajutorul nostru, al tuturor. 
Drama trăită de Andrei și familia sa este, din nefericire, una dintre acelea care ar trebui să ne facă să ne gândim serios la cât de fragilă este trecerea de la o existență normală, la una atât de neagră cum nici n-am visat… Åži poate, fiecare dintre noi să ne reconstruim viziunea asupra lucrurilor cu adevărat importante în viață… Pentru că ceea ce s-a întâmplat cu acest băiat, de doar 14 ani, s-ar putea întâmpla în orice moment, cu oricare dintre noi….
Acum, Andrei are nevoie de ajutorul nostru. Acum, pentru acest copil, fiecare leu donat, contează! Acum, doar solidaritatea semenilor ar putea face, cu adevărat, diferența dintre a fi… și a nu fi.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?