Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Valentin Ştefan a cerut să fie achitat


Valentin Åžtefan, tânărul acuzat că în martie 2010 a înjunghiat-o mortal pe asistenta Silvia Chirilă, a declarat ieri, la ultimul termen de judecată, că nu el este autorul acestei fapte, chiar dacă în primele sale  declarații recunoștea fapta.
Astfel, prin apărătorul său, tânărul a cerut achitarea. În cazul în care va fi condamnat, el a soli-citat să se țină cont de faptul că are anumite pro-bleme de sănătate și că prezintă o tulburare de personalitate de tip antisocial. „Nu sunt vinovat. Au dat în mine, nici nu mai știu ce am scris. Când am studiat dosarul, nici nu mi-am înțeles scrisul. Mi-a fost dictată declarația, de unde să știu eu toate detaliile dacă nu am comis eu fapta? Eu nu am nicio legătură cu fapta”, a spus ieri Valentin Åžtefan.
Apărătorul său a spus că actul de sesizare a instanței de judecată este „făcut cu patimă”. Avoca-tul a susținut că victima, înainte de a muri, a descris un tânăr cu cercel, înalt de 170 centimetri, descriere care poate să nu fie a lui Valentin, din moment ce acesta nu purta cercelul. Mai mult decât atât, el a arătat că victima ar fi putut să-l indice cu ușurință ca fiind un pacient al cabinetului, din moment ce nu erau la prima întâlnire.
De partea cealaltă, acuzarea, prin procuror, a amintit că tânărul este acuzat de una dintre cele mai grave infracțiuni, pentru care Codul Penal prevede chiar pedeapsa închisorii pe viață. Acesta a adăugat că în dosar sunt suficiente probe din care să reiasă vinovăția lui Valentin, respectiv proba ADN de pe cuțitul cu care a fost ucisă femeia, dar și mărturiile celor care au văzut când tânărul a cumpărat cuțitul.
Mai mult decât atât, propria declarație, dată de Valentin în primă fază, îl incriminează, la fel și indicarea itinerariului parcurs înainte și după ce fapta a fost comisă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?