Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Năvală la Adăpostul oamenilor străzii


Odată cu gerul și ninsoarea viscolită, Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii, din Focșani, a fost luat cu asalt.
Potrivit celor declarate de Elena Bățaru, administratorul Adăpostului, în momentul de față sunt găzduite 33 de persoane, cu mult peste capacitate. „Ultimii veniți sunt din Focșani, dar până acum nu au apelat la serviciile noastre, au stat prin holurile blocurilor sau pe sub scări. Nu prea mai avem spațiu. Am instalat saltele și nu vom lăsa niciun om care ne cere găzduire, pe afară”, a declarat Elena Bățaru.
La rândul său, Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie, a precizat că au fost făcute din timp pregătiri pentru numeroasele solicitări care au fost preconizate odată cu instalarea iernii. „Sunt pregătite saltele și tot cazarmamentul necesar. De regulă, oamenii străzii pot intra în Adăpost de la orele 17.00, iar dimineața pleacă la orele 8.00. Dar ținând cont de vremea foarte rea, ei pot rămâne în Adăpost și peste zi, fără nicio discuție!”, a declarat Rodica Davidean.
De asemenea, fiecărui om al străzii i se asigură și masa zilnică, aceasta fiind pregătită la sediul „Mesei pe roți” a instituției vrâncene de caritate și adusă la Adăpost de Nicușor Petre, voluntar al Filialei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?