Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Sfaturi practice pentru a evita apariţia varicelor


Menținerea greutății corporale în limite considerate sănătoase, practicarea de exerciții fizice și așezarea picioarelor într-o poziție ridicată în perioada de odihnă se numără printre sfaturile practice contra varicelor, incluse într-un ghid alcătuit de chirurgii americani.
Între 50% și 55% dintre femeile însărcinate din Statele Unite dezvoltă varice, potrivit Society for Vascular Surgery. „Reprezentând mai mult de o problemă de ordin cosmetic, varicele pot fi dureroase și pot conduce la probleme grave de sănătate”, a declarat medicul Eva Rzucidlo, președinta Women’s Leadership Committee, asociația care a publicat acest ghid. „Prima soluție folosită în tratamentul contra varicelor sunt ciorapii medicinali de compresie care trebuie să fie purtați zilnic”, a declarat Rzucidlo. „O altă opțiune este scleroterapia, ce constă în sclerozarea venelor – metoda este aplicată în cazul venelor de tipul «pânză de păianjen». Radiofrecvența și tratamentele cu laser pot fi și ele o soluție, întrucât sunt proceduri minim invazive și efectuate adeseori în cabinete private. Pentru venele varicoase mari, o procedură denumită «vein stripping» este și ea disponibilă”, a adăugat Eva Rzucidlo.
Sarcina poate produce și ea varice întrucât pune presiune asupra uterului, potrivit Departamentului Sănătății din Statele Unite și Human Services’ Office on Women’s Health. Printre alți factori care contribuie la apariția venelor varicoase se numără schimbările hormonale din timpul pubertății, sarcina și menopauza, obezitatea, sedentarismul, istoricul familial în ceea ce privește venele varicoase și înaintarea în vârstă. 
Printre metodele folosite pentru a scădea riscul de apariție a varicelor sau pentru a diminua disconfortul creat după apariția lor se numără următoarele soluții: menținerea greutății corporale în limite considerate normale, practicarea cu regularitate de exerciții fizice, așezarea picioarelor într-o poziție ridicată în perioada de odihnă, evitarea statului jos sau în picioare pentru perioade îndelungate, purtarea de ciorapi medicinali de compresie, diete sărace în sare și bogate în fibre. Totodată, experții americani le recomandă femeilor cu varice să nu poarte pantofi cu toc înalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?