Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Judoka vrânceni au avut un week-end cu rezultate meritorii


Sfârșit de săptămână prolific pentru secția de judo a Liceului cu Program Sportiv Focșani și CS Unirea Focșani. Municipiul Onești a găzduit ediția a VIII-a a „Cupei Măgura”, întrecere care a avut la start aproximativ 200 de judoka de la 17 cluburi, printre care Bacău, Onești, Iași, Miercurea Ciuc, Tg. Secuiesc, Adjud, Brașov, Sf. Gheorghe, Roman, Gura Humorului, Galați, Rm. Sărat, Brăila și Tg. Mureș. În clasamentul pe echipe, LPS Focșani s-a clasat pe locul 4, dar la individual, mai mulți judoka focșăneni au ocupat locuri pe podium.

Performerii competiției au fost:
– la Under 13: Mircea Tomescu – locul I la categoria 27 kg, Can Mettin – locul II la 38 kg și Claudiu Neagu – locul III la categ. 38kg.
– la Under 15: Alex Feraru – locul I la categ. 42kg, Mihai Vrabie – locul III la categ. 38kg, Liviu Neagu – locul III la categ. 50kg și Alin Voiculeț – locul III la categ. 60kg.
– la Under 17 (cadeți): George Nedelcu – locul I, Attila Ordok – locul II și Dorin Drâmbă – locul III, toți la categoria 60 de kilograme. Sportivii sunt antrenați de profesorii Marinel Palade și Dumitru Zisu. Clubul Sportiv Unirea Focșani l-a avut pe podium pe George Hanțu – locul 2 la categoria 55 de kilograme. Sportivul este pregătit de Adrian Moldoveanu. La competiția de la Tg. Ocna a oficiat în calitate de arbitru și focșăneanul Dănuț Stănescu.

Daniela Zgherea și Georgiana Andronache au luat medalii

Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin a găzduit prima ediție a turneului internațional, „Cupa Severinului la judo”, eveniment care s-a desfășurat atât la masculin, cât și la feminin, categoriile de vârstă Under 13, 15 și 17. Întrecerea s-a desfășurat pe 6 tatami și a reunit la start sportivi din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria. Liceul cu Program Sportiv Focșani a fost reprezentat de două sportive, care, după ce au avut evoluții bune, au urcat în final pe podium. 
Daniela Zgherea s-a clasat pe primul loc și a obținut medalia de aur la categoria 44 de kilograme, iar Georgiana Andronache s-a clasat pe locul 3 la categoria 57 de kilograme. Reamintim că Daniela Zgherea este campioana României la categoria de vârstă Under 15. „Este o tânără liniștită, extrem de talentată când vine vorba de practicarea judo-ului. Sperăm să o vedem medaliată la Europene. Cu multă muncă, există șanse în acest sens”, ne-a declarat antrenorul Stănică Grosu, care a fost însoțit la Turnu Severin de un alt antrenor de la LPS Focșani, Iulian Surlă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?