Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Datornicii la fondul de sănătate vor să scape de penalităţi


Peste o sută de vrânceni și-au achitat datoriile la fondul de sănătate, fiind astfel scutiți de majorări și penalități. Alte 100 de persoane au depus cereri la sediul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS)Vrancea pentru a beneficia de același facilități. „Până la momentul actual, au fost înregistrate 229 cereri ale persoanelor care doreau să beneficieze de facilitățile oferite de Ordinul CNAS nr. 894/ 2011, inclusiv cererile formulate în 2011, iar 124 dintre aceste persoane au achitat sumele datorate”, a declarat Iustina Papuc, purtător de cuvânt al CAS Vrancea.
Cei care și-au achitat datoriile la Sănătate până la finele anului trecut, au beneficiat de anularea penalităților de întârziere și de diminuarea cu 50 la sută a majorărilor de întârziere. Anul acesta, dacă datornicii își achită contribuțiile, ei vor beneficia de „reducerea cu 50% a penalităților de întârziere, precum și reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorările de întârziere aferente acestor obligații de plată principale”, potrivit legii.
Vrâncenii care doresc să scape de penalități trebuie să completeze o cerere tipizată, care se depune la sediul CAS Vrancea. Acest document poate fi descărcat de pe site-ul www.casvn.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?