Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Cinci vrânceni, convocaţi în Naţionala de rugby Under 20


Antonescu, Gorcioaia, Pașcu, Borș și Mazăre sunt cei cinci rugbiști vrânceni care au fost convocați în Lotul Național Under 20 al României. Aceștia vor efectua în perioada 20 – 27 februarie un nou stagiu de pregătire la Snagov. Componenții lotului național se vor reuni pentru un nou stagiu de pregătire care va avea loc la Snagov. Reunirea va avea loc la sediul Federației Române de Rugby.
Cei cinci sportivi au fost legitimați în 2011 în echipa Liceului cu Program Sportiv Focșani, vicecampioană națională la categoria de vârstă Under 19, iar acum reprezintă alte cluburi din țară. Teodor Borș, Ionuț Mazăre și Marian Gorcioaia evoluează la echipa CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Marius Antonescu joacă pentru CS Dinamo București, iar Vasilică Pașcu reprezintă clubul CSA Steaua București.

Gorcioaia, al doilea rugbist al țării

Rugbiștii Marius Tincu, Daniel Carpo, Cosmin Cioriciu, Răzvan Ailenei, Răzvan Popovici, Ionuț Florea, Emilia Vizitiu și Vlad Iordăchescu sunt câștigătorii anchetei realizate de Federația Română de Rugby în 2011. Toți cei opt au primit trofeele la începutul acestui an. Åžcoala de rugby vrânceană a avut doi sportivi nominalizați la categoria „juniorul anului”: Vasilică Pașcu și Marian Gorcioaia.
LPS Focșani a devenit în luna mai din acest an vicecampioană națională la categoria de vârstă Under 19, meci în urma căruia a fost stabilită o câștigătoare nemeritată, CSÅž 2 Siromex Baia Mare, formație care a beneficiat de multe decizii favorabile a unei brigăzi de arbitri care ar fi trebuit să împartă dreptatea în mod echidistant în cel mai important meci al campionatului. Marian Gorcioaia s-a clasat pe locul doi în clasamentul alcătuit de Federație, la egalitate de puncte cu Cristian Murgoci (ambii cu câte 11 puncte), iar Vasilică Pașcu s-a clasat pe locul cinci, cu 5 puncte acumulate.
Din delegația care a votat pentru categorie „juniorul anului” au făcut parte: Daniel Mitrea – antrenor federal, Nicolae Manolache – Președintele Comisiei Tehnice de Juniori și Hari Dumitraș – Director Național de Dezvoltare au oferit fiecăruia puncte de la 1 la 5.
Câștigătorul votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte. În acest an au fost premiate opt categorii: cel mai bun jucător din România, cel mai bun jucător român din străinătate, cel mai bun antrenor de seniori din România, cel mai bun junior din România, cel mai bun antrenor de juniori din România, cel mai bun jucător de Rugby 7 din România, cea mai bună jucătoare de Rugby 7 din România si cel mai bun arbitru.

„Rezervorul rugby-ului este în Moldova”

Åžcoala de rugby din Moldova se află în vizorul lui Hary Dumitraș (antrenor al echipei de rugby). „Majoritatea componenților din Loturile Naționale ale României, fie că vorbim de seniori sau juniori, provin din zona Moldovei. Din acest lucru reiese clar că antrenorii muncesc serios și au rezultate alături de sportivii pe care i-au descoperit și format. În rugby există două mari valori: încrederea și respectul, iar băieții noștri știu asta și știu că fără accent pe cele două valori nu mai vorbim despre echipă ci poate cel mult despre individualități. Rugby-ul este un joc bărbătesc foarte curat în opinia mea și merită să revină în atenția tinerilor. Dacă vom munci serios, sunt sigur că rugbiul românesc va putea reveni în elita rugbiului european și mondial. La nivel juvenil, România mai are mult de muncă, pentru a-și asigura viitorul în acest sport. Trebuie să se muncească mai mult și să se facă o selecție mai serioasă decât în trecut „, a precizat Hari Dumitraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?