Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Directori de grădiniţe cu mandat până la toamnă


 Mai mulți directori de grădinițe din municipiul Focșani își vor pierde funcțiile din toamnă. Odată cu începerea anului școlar 2012-2013, multe grădinițe vor trece în structura unor școli.
Astfel, Grădinița nr. 21 trece în subordinea Åžcolii nr. 3, Grădinița nr.7 va deveni structură a Åžcolii „Duiliu Zamfirescu”, iar grădinițele nr.4 și nr.8 vor deveni, din septembrie, structuri ale Åžcolii „Ion Basgan”. De asemenea, Grădinița nr. 15 devine structură a Åžcolii nr.7, în vreme ce grădinițele nr. 6, 14 și 5 devin structuri ale Åžcolii „Åžtefan cel Mare”.
Cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean spun că au gândit aceste comasări astfel încât rețeaua școlară să dispună de spațiu suficient și pentru clasele pregătitoare. „Nu s-a creat niciun haos în ceea ce privește grupele pregătitoare, pentru că am lipit anumite grădinițe de unitățile școlare, pentru a asigura spații în ceea ce privește grupele pregătitoare, acolo unde sălile de clasă nu existau la unitățile școlare. Am procedat la trecerea ca formă de structură a unor grădinițe la unele unități școlare, pentru că în grădinițe nu puteau funcțioana grupele pregătitoare, ele neavând acreditare pentru învățământ primar. Atunci, am găsit acest artificiu, care îndeplinește atât condițiile cât și recomandările pentru rețeaua de școlarizare care trebuie să meargă pe verticală”, a declarat inspectorul școlar general Iordache Bostan.
Potrivit legislației în vigoare, grădinițele care vor fi absorbite de școli își vor pierde personalitatea juridică. Cu toate acestea, până la 31 august, directorii de grădinițe își vor putea exercita această funcție. „Facem economie de posturi și vom avea o distribuire a personalului nedidactic. Astfel, dacă nu există îngrijitoare sau femeie de serviciu la grădiniță, se poate face ceva în acest sens”, este de părere Bostan.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?