Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

2011, an plin de activităţi pentru jandarmi


Jandarmii au prezentat ieri, bilanțul activității pe anul trecut, la Cercul Militar din Focșani.
Aceștia spun că în 2011, prioritate au avut acțiunile și misiunile pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, întărirea încrederii acestora în instituție și în capacitatea sa de răspuns la solicitările primite, prin executarea cu responsabilitate și profesionalism a misiunilor și atribuțiilor.
Potrivit jandarmilor, anul trecut au executat 522 misiuni independente de patrulare în zona stațiunii montane Soveja, pe cele 2 trasee turistice adiacente și pe traseul turistic adiacent zonei turistice Lepșa. Au mai contabilizat și 1.204 misiuni independente de patrulare în mediul urban, în Focșani, Adjud, Panciu și Mărășești. Totodată, au luat parte la 2.745 misiuni în colaborare cu poliția.
Ei mai spun că în anul 2011 au executat 31 misiuni independente de patrulare în mediul rural, 58 de acțiuni independente executate în zona instituțiilor de învățământ de pe raza municipiilor Focșani și Adjud și în orașele  Panciu și Odobești, dar și 13 acțiuni punctuale independente în zona Bazarului Obor, a Pieței Moldovei și Târgului de animale din municipiul Focșani, în zona Pieței Agroalimentare din Adjud, precum și în alte locuri de interes operativ.
De asemenea, au executat 1.458 misiuni de asi-gurare a ordinii publice la instanțe și 83 de misiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării unor manifestări cultural – artistice sau religioase. Jandarmii au întocmit 44 de dosare penale cu 48 autori, iar în timpul acțiunilor executate în comun cu Poliția, au constatat 274 infracțiuni. „În fața noilor provocări, pe fondul multiplicării și diversificării amenințărilor la adresa ordinii și siguranței publice, a noilor tipologii de manifestare a formelor de criminalitate, sentimentul de insecuritate al cetățeanului are, în continuare, un nivel ridicat. Prin urmare, în perioada următoare, vom continua eforturile pentru creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, a îndeplinirii în foarte bune condiții a sarcinilor ce ne revin în contextul amplificării urmărilor negative determinate de criza economică și financiară mondială, ale dezastrelor naturale pe fondul creșterii riscului de producere al unor fenomene meteorologice deosebite, dar și al evoluției situației operative în zona de responsabilitate”, spun jandarmii, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?