Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Sute de persoane s-au adunat la Universitate şi ieri


Oamenii au început să se adune, luni, în Piața Universității, pentru a patra zi de proteste, ei scandând lozinci antiprezidențiale. Protestatarii au început să se adune în jurul orei 14.00, ca și în zilele anterioare. Tot ca atunci, majoritatea erau vârstnici.

Jandarmii au organizat filtre la gurile de ieșire de la metrou Universitate și au verificat persoanele care ar putea avea asupra lor materiale pirotehnice, arme albe sau alte obiecte contondente. Grupuri de câte cinci jandarmi verificau fiecare ieșire de la metroul de la Universitate. În special tinerii erau adunați în zona fântânilor, iar în fața Teatrului Națio-nal erau mai ales persoane de vârstă medie și vârstnici. Oamenii protestau pașnic, nefind înregistrate incidente.

Treptat numărul protestatarilor din Piața Universității a crescut, oamenii manifestând atât în fața Teatrului Național, cât și pe partea opusă a bulevardului, în zona fântânilor. Manifestanții au adus cu ei un cearceaf pe care au desenat stema României comuniste pe care scria „Ce-mi doresc ei mie, dulce Românie/ei cu plinul, noi cu gaura”. În jurul stemei erau menționate numele lui Adriean Videanu, Dorin Cocoș, dar și ale unor instituții publice: TVR, SRI, MAI.
Oamenii scandau „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul”, „Băsescu și Guvernul umilesc poporul”. Unii dintre manifestanți aveau pancarte pe care scria „Opriți istoria, cobor la prima”. În timpul protesului, unui bărbat aflat în scaun cu rotile i s-a făcut rău, el primind îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD prezent la fața locului. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a participat și la protestele din zilele anterioare, când, de asemenea, i s-a făcut rău și a primit prim ajutor. Jandarmii au făcut un cordon în fața protestatarilor, ei având pregătite la centură căștile de protecție.
A fost cea de-a patra zi de proteste în Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?