Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Cantonamentul CSM 2007 depinde de bani


După o pauză competițională care a durat aproape două luni de zile, cele două reprezentante ale județului în liga a treia la fotbal, FC Panciu și CSM 2007 Focșani s-au reunit ieri în vederea unei pregătiri cât mai bune a returului. Prima echipă care a strâns rândurile a fost CSM 2007, echipă care a avut fixat primul antrenament din acest an la ora 10.30 pe terenul Milcovul II, iar din conducerea clubului au fost prezenți șeful secției de fotbal, Ovidiu Rusu și consilierul local PSD Gabriel Pădineanu, membru în Comitetul Director al clubului CSM 2007.
Sub comanda antrenorilor Adrian Toma și Aurel Pastia s-au prezentat 19 jucători, care, după o binemeritată vacanță, s-au întâlnit și cu balonul rotund, dar și exercițiile fizice. Singurul absent de la reunire a fost Sorin Săpunaru, fotbalist care se află în probe la colega de serie a focșănenilor, SC Bacău. Primul meci de verificare este programat pe 21 ianuarie, împotriva echipei CSM Rm. Sărat, cel mai probabil amicalul urmând să se dispute pe Stadionul Milcovul din Focșani.

Lotul de jucători prezent ieri:
portari: Borș și Trifan;
jucători de câmp: Stanciu, Toader, Crăciun, Nistoroiu, Suvac, Åžonțu, Dumitriu, E. Åžtefan, D. Negoiță, MIlea, Vl. Negoiță, Tîrcă, Lera, Ciornei, Mîndrescu, Lida și Ad. Toma.

Cantonamentul depinde de bani

La finalul turului ligii a treia, Focșaniul ocupă penultimul loc în seria I și are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, în condițiile în care în acest sezon vor retrograda ocupantele locurilor 11-16 și cel mai slab loc 10 din cele șase serii ale ligii a III-a. În acest moment nu se cunosc prea multe despre programul pe care echipa îl va avea în perioada următoare. Totul depinde de ceea ce va stabili Comitetul Director al clubului CSM 2007, știut fiind faptul că echipa de pe Milcov este finanțată de Primăria și Consiliul Local Focșani.
În cazul în care se vor găsi resurse financiare și pentru secția de fotbal, ar putea fi organizat și un stagiu de pregătire montan. Dacă nu se vor găsi bani, gruparea focșăneană se va antrena pe Stadionul Milcovul și va căuta parteneri din județele apropiate pentru câteva partide amicale. 

Programul meciurilor de verificare
– pe 21 și 31 ianuarie, o „dublă” cu CSM Rm. Sărat (liga a treia),
– pe 3 februarie cu Dinamo II București (liga a doua), pe Stadionul Milcovul din Focșani,
– pe 11 februarie cu Avîntul Jariștea (Superliga Vrancei),
– pe 18 februarie cu Oțelul II Galați (liga a treia).

Din vară, fără sprijin financiar de la autoritățile locale

În luna septembrie a anului 2010, Federația Română de Fotbal a primit o circulară cu titlu informativ prin care a fost rugată să facă ordine în ogradă în ceea ce privește echipele cu „probleme”. Cum a fost doar cu titlu informativ și nu s-a făcut nimic, în iarnă a venit o directivă de la FIFA prin care i s-a pus în vedere federației aplicarea imediată a măsurilor necesare lămuririi dreptului la promovarea echipelor care au eludat meritul sportiv. Totodată, s-a lămurit și problema echipelor care sunt susținute de primării și consilii locale. Astfel, din vara acestui an, salariile, primele și transferurile nu vor mai putea fi achitate cu bani de la autoritățile locale. Acestea în schimb se vor putea ocupa de terenuri, stadioane, infrastructură, cantonamente, cazare și masă. Acest lucru presupune ca toate cluburile care primesc sprijin de la primării și consilii locale să înceapă să-și caute sponsori încă de pe acum. În această situație se află și clubul CSM 2007 Focșani, care este subvenționat de Primăria și Consiliul Local Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?