Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Deputatul Tîlvăr: Guvernul PDL a transformat sănătatea în marfă


Conform unui top realizat de Econtext, România se află pe locul 2 în Uniunea Europeană în ceea ce privește nivelul de sărăcie, ceea ce înseamnă că în România aproape 9 milioane de români trăiesc la limita sărăciei. „Acest aspect nu mai este de mult o noutate, însă doar Guvernul portocaliu refuză să conștientizeze gravitatea situației și nu face nimic pentru a schimba această stare de fapt, deși este de datoria lor să o facă. În realitate, cei 41,4% dintre românii care se zbat să supraviețuiască cu resurse limitate vor fi privați, conform noului proiect de lege al sănătății, și de asistența me-dicală, accentuând astfel, înca o dată, decalajul între cetățeni”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.
Potrivit acestuia, cei care își vor permite din punct de vedere fianciar să plătească suplimentar vor beneficia mai rapid și mai ușor de serviciile medicale. „Din luna mai se introduce coplata la consultații și internări. Dacă ne dorim acces rapid la consultații și operații va trebui să avem, conform proiectului PDL, UNPR și UDMR, pe lângă asigurările obligatorii și polițe suplimentare. Astfel, cei care nu își vor permite din punct de vedere financiar să încheie și o poliță suplimentară vor intra pe o listă de așteptare, orice analiză sau investigație medicală, orice operație care nu e urgență se va realiza mai repede dacă bolnavul plătește separat sau are și asigurare obligatorie”, se precizează în comunicat.
Parlamentarul PSD consideră că „sănătatea nu poate fi pusă pe lista de așteptare”. „Din păcate însă, sănătatea, educația și siguranța românilor au fost, sunt și vor fi mereu pe lista de așteptare a guvernului PDL. În loc să-i protejeze pe cei vulnerabili, pe cei cu venituri reduse, PDL demonstrează din nou că apără exclusiv interesele bogaților acestei țări. Tăierea salariilor bugetarilor cu 25%, înghețarea pensiilor sau majorarea TVA sunt măsuri ce i-au aruncat pe mulți români sub pragul sărăciei. Această situație este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, actuala putere condiționează accesul la serviciile medicale de veniturile pacientului. Acest lucru echivalează cu o epurare pe criterii sociale și se adaugă «ieșirii pe cale naturală din sistemul de pensii publice»”, se mai arată în comunicatul de presă al deputatului PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?