Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO: Consilierii județeni PSD strâng donații pentru familiile afectate de inundații; social democrații fac din nou apel la președintele CJ, Cătălin Toma

Consilierii județeni ai PSD solicită președintelui Cătălin Toma ca administrația județeană să acorde ajutoare familiilor ale căror locuințe sau gospodării au fost afectate de inundațiile cauzate de ploile abundente din ultimele zile. Într-o conferință de presă susținută marți la sediul PSD Vrancea, consilierii social democrați au arătat că sunt aproape 200 de gospodării și 48 de locuințe afectate, „iar aceste familii trec prin momente dificile, în unele cazuri chiar disperate“. „Consiliul Județean Vrancea are obligația morală de a fi alături de toți locuitorii Vrancei. Eu, în calitate de președinte al comisiei de buget din cadrul CJ Vrancea, am analizat proiecția bugetară pentru anul 2021 și cred că se pot găsi resurse pentru ajutorarea acestor familii. Guvernul României va da între 2.000 și 4.000 lei pentru gospodăriile afectate. Consiliul Județean Vrancea trebuie ca măcar această sumă să o acorde, dacă nu găsește posibilități de finanțare a reparațiilor și despăgubirea cât mai aproape de valoarea reală.      Credem că sunt fonduri ce se vor întoarce în bugetul CJ Vrancea din sume cheltuite la proiecte europene, bani ce se vor regăsi în fondul de rezervă. Putem diminua chiar sumele alocate pentru diverse evenimente pe care Consiliul județean își propusese să le organizeze în acest an. Acum este momentul solidarității, este timpul faptelor. Avem bani prevăzuți chiar și pentru investiții care sunt întârziate și care, la sfârșitul anului, se vor regăsi în excedentul bugetar. Variante sunt, trebuie doar să vrem să ajutăm. Pentru drumuri și poduri banii vor veni prin bugetarea reparațiilor în urma calamităților. Ce facem cu oamenii? Aceasta este cea mai mare problemă. Știm că va dura până la 14-20 zile până vom avea o situație actualizată și concretă a pagubelor, până vom ști clar câte gospodării sunt afectate. Asta nu înseamnă că avem timp. Acum este momentul să arătăm că vrâncenii nu ne-au onorat cu încrederea și votul lor degeaba, acum se vede forța și determinarea politicului pus în slujba cetățeanului“, a declarat consilierul județean Laurențiu Marin.

Social democrații vrânceni au mai anunțat că au demarat o acțiune de strângere de donații pentru persoanele afectate, iar vrâncenii pot veni la sediul PSD Vrancea. „Noi suntem dispuși la dialog și suntem pregătiți să ajutăm pentru identificarea celor mai bune soluții. Începând de miercuri dimineață, la sediul PSD Vrancea din Bulevardul Republicii 13, Focșani, puteți veni și să faceți donații pentru susținerea familiilor afectate de inundații. Materiale de construcții, apă potabilă, bunuri electrocasnice de care nu mai aveți nevoie acum pot însemna un foarte mare ajutor pentru cei cărora apa le-a distrus casa sau gospodăria. Îi așteptăm pe cei care astăzi au majoritatea decizională în CJ Vrancea să fie alături de noi, să dea dovadă de solidaritate și spirit civic și să găsească variantele cele mai bune pentru ca acești vrânceni să depășească aceste momente grele. Analize și concluzii vom face mai târziu“, a precizat consilierul județean Vasile Marin.

Și președintele interimar al PSD Vrancea, deputat Nicușor Halici, i-a solicitat luni președintelui Consiliului Județean, „să intervină în regim de urgență și să aloce sume din fondul de rezervă la dispoziția sa pentru ajutorarea localităților și oamenilor afectați de inundații. Aveți această obligație față de vrânceni și aveți și pârghiile necesare pentru a face aceste lucruri. Putem folosi resursele Consiliului Județean Vrancea, atât materiale cât și financiare, pentru ca în aceste momente grele să ajutăm. Suntem deschiși și vom colabora cu autoritățile dacă ni se va solicita prezența și ajutorul. Nimeni nu merită să treacă singur prin astfel de momente. Solidaritate pentru vrânceni!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?