Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Trei licee vor avea mai puţine clase


Colegiile Tehnice „Valeriu D. Cotea” și „Gh. Asachi” din Focșani și Grupul Åžcolar Agricol din Odobești vor avea, începând cu anul școlar 2012 – 2013, cu o clasă a IX-a mai puțin. Decizia a fost luată în cadrul ședinței organizate ieri, la Inspectoratul Åžcolar Județean, cu toți directorii de licee din județ. Asta după ce Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a decis ca în toate liceele unde promovarea la examenul de Bacalaureat a fost sub 15% să se efectueze astfel de reduceri. Așadar, pentru anul școlar 2012 – 2013, reprezentanții Inspectoratului Åžcolar au propus înființarea a doar 112 clase IX-a.
Åži numărul elevilor care vor învăța în clasa a IX-a va fi mai mic, maximul de elevi dintr-o clasă fiind de 28, în loc de 30. „Noi am propus 112 clase de lice, cu trei clase mai puțin față de anul trecut. Acolo unde a fost un procent mai mic de 15% la Exa-menul de Bcalaureat, s-a luat câte o clasă, așa cum spune legea. S-a luat în calcul și numărul elevilor de gimnaziu, care este mai mic comparativ cu anul trecut”, a declarat Doina Grigoriu, din cadrul Inspectoratului Åžcolar Vrancea.
Deciziile luate în cadrul șe-dinței de ieri, vor fi analizate și aprobate în cadrul următorului Consiliu de Administrație al Inspectoratului Åžcolar Județean.
Potrivit Ordinului ministrului Educației, Cercetării și Tineretului 6.694/2011, în liceele unde procentul de promovare a fost mai mic de 15%, vor fi mai puține clase a IX-a. Preve-derea de reducere a numărului de clase a IX-a la liceele cu promovare slabă la Bacalaureat este cuprinsă în Metodologia pentru fundamentarea cifrei de școlarizare și stabilirea rețelei unităților de învățământ preuniversitar de stat pentru anul școlar 2012-2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?