Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Ce trebuie să ştim despre fructoză?


Afirmația conform căreia zahărul din fructe nu este dăunător, mai ales atunci când dorim să ținem o dietă strictă, este cât se poate de neadevărată. Fructoza sau zahărul de fructe reprezintă acea substanță dulce, extrasă din nectarul florilor, din miere sau din fructele dulci. Aceasta se folosește în industria alimentară, dar și în medicină, și deși este naturală, pentru cei care doresc să scape de kilogramele în plus este „fatală”, deoarece zahărul de fructe susține supraponderabilitatea, cu atât mai mult dacă acesta se regăsește în sucurile carbogazoase. Răspunzător pentru acest lucru este, după cum susțin cercetătorii americani, un sirop cu un conținut bogat în zahăr, care este extras din porumb. Este mult mai ieftin decât zahărul și de aceea este folosit în industria alimentară pentru produ-cerea sucurilor carbogazoase și nu numai.  Cu cât consumăm mai multă fructoză, cu atât ficatul nostru devine din ce în ce mai solicitat și stimulat pentru a produce trigliceride. Acestea sunt la fel de periculoase ca și când am injecta în permanență ficatul cu insulină. Cercetătorii britanici au demonstrat faptul că zahărul de fructe produce în timp rezistența organismului față de insulină, iar pe termen lung suntem în pericol de a ne îmbolnăvi de arteroscleroză. Fructoza din sucuri acționează ca un drog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?