Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Dosarul este pe rolul Curţii de Apel Galaţi


Dosarul Moroca a debutat cu o amânare la Curtea de Apel Galați,  inculpații solicitând termen pentru pregătirea apărării. Primul termen al apelului a vut loc vineri.
În urma judecării pe fond a dosarului, la Judecătoria Focșani, inculpații au fost condamnați la ani grei de închidsoare. Astfel, Ion Moroca a primit 15 ani de închisoare pentru toate spargerile date și va avea de plată, singur, peste 500 de mii de lei. Alți bani bani va avea de achitat în solidar cu ceilalți inculpați din dosar.
Fiul acestuia, Denis, s-a ales cu revocarea unor pedepse cu suspendare. El ar avea de executat, în total, șapte ani de închisoare și va avea de plată în solidar cu tatăl său, dar și cu ceilalți inculpați sume importante de bani. Mariana Nedelcu, femeia acuzată că îl ducea pe Ion cu mașina să dea sparge-rile, a fost condamnată la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Mirel Moroca va executa trei ani de închisoare cu suspendare, Paul Spălățelu patru ani și șase luni, iar Dorinel Prisecaru a fost condamnat la patru ani și două luni, ultimii doi fără a beneficia de suspendarea executării pedepsei.
Între timp, doi dintre martorii chemați să dea declarații în dosar au fost trimiși în judecată pentru mărturie mincinoasă. Este vorba despre un bărbat din Popești-Leordeni și un altul din Giurgiu. Aceștia ar fi declarat mincinos în data de 10 iulie 2011, când s-au prezentat în fața instanței să dea declarații. Cum declarațiile acestora din instanță nu mai semănau cu cele date în cursul urmăririi penale, procurorul s-a sesizat și a declanșat urmărirea penală împotriva celor doi pentru mărturie mincinoasă. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?