Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Noile coduri penal şi de procedură penală vor intra în vigoare în perioada martie-iunie 2013


Ministrul Justiției a anunțat că studiile de impact au indicat ca dată rezonabilă pentru punerea în aplicare a codurilor penal și de procedură penală martie-iunie 2013, demnitarul precizând că va propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013. „Planurile potrivit stu-diilor de impact au indicat ca dată rezonabilă pentru punerea în aplicare a codurilor penal și de procedură penală martie-iunie 2013. Noi vom propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013, astfel încât o serie de măsuri prealabile să poată fi implementate pentru pregătirea sistemului judiciar”, a precizat ministrul.
El a indicat printre măsurile care trebuiesc luate acoperirea unor posturi vacante, extinderea schemelor de personal, desființarea unor instanțe care nu funcționează din cauza personalului insuficient și ameliorarea bazei materiale a altor instanțe.
Noul Cod civil a intrat în vigoare la 1 octombrie 2011, mi-nistrul Justiției anunțând joi că noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare la 1 iunie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?