Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Teodora Andronic, adolescenta cu suflet de artist


Îndrăgostită de artă, sensibilă, frumoasă, înzestrată cu un caracter puternic și foarte ambițioasă. Așa poate fi caracterizată, în doar câteva cuvinte, Ana-Maria Teodora Andronic, elevă în clasa a XII-a, Profil Uman, la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu.
Își împarte timpul liber între pregătirea pentru școală și cele două mari pasi-uni ale sale, pictura și fotografia. De-a lungul anilor, creațiile Teodorei au fost remarcate atât la nivel local, cât și la concursuri naționale și internaționale. Acestea i-au îmbogățit portofoliul cu nu mai puțin de 54 de premii, propulsând-o, astfel, în rândul celor mai premiați elevi ai liceului.
Teodora a descoperit pictura împreună cu mama sa, profesoara Gabriela Andronic, pe vremea când avea doar câțiva anișori. Ceea ce, la început, părea a fi doar o joacă, s-a transformat, treptat, într-o mare pasiune. Remarcându-i simțul estetic și, mai ales, talentul, tot mama a fost prima care a încurajat-o să și-l cultive.
Primele rezultate notabile ale pregătirii sale în domeniu au apărut, însă, odată cu admiterea la liceu, când a cunoscut-o pe profesoara de desen, Adriana Chelaru.  „Dumneaei m-a învățat să pictez icoane și tot datorită ei am obținut numeroase premii la toate concursurile la care am participat”, a precizat Teodora.
În gimnaziu, Teodora Andronic și-a descoperit și pasiunea pentru fotografie. De această dată, primul îndrumător i-a fost tatăl. „Părinții mă susțin în tot ceea ce fac, mă învață și mă îndrumă. Dacă de la mama mea am învățat să pictez, deoarece și ea este talentată în domeniu, tata   m-a ajutat să-mi descopăr și pasiunea pentru fotografie, când eram în clasa a VIII-a”, ne-a mărturisit Teodora. După ce a căpătat mai multă experiență, încurajată și de pre-miile obținute pentru picturile sale, aceasta s-a hotărât să-și înscrie și fotografiile la concursurile organizate în țară, rezultatele nelăsându-se așteptate nici aici.
Teodora Andronic ne-a mărturisit că, alături pictură și fotografie, și grafica reprezintă un domeniu pe care îl aprofundează.
În pofida activităților desfășurate și a talentului care o recomandă pentru o carieră în domeniul artistic, Ana Teodora Andronic are alte planuri pentru viitorul ei profesional. „Aș dori să merg la Facultatea de Drept sau de Psihologie”, ne-a dezvăluit ea.
Teodora a adăugat că, indiferent de ceea ce va alege, „va păstra în suflet pasiunea pentru artă, pe care o prețuiește foarte mult”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?