Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Elevii adjudeni, locul III la Concursul Naţional „Diversitatea”


Elevii echipajului „Prietenia” de la de la Åžcoala „Mihail Armencea” din Adjud au obținut locul III la cea de-a V-a ediție a Concursului Național „Diversitatea – O șansă în plus pentru viitor”, ce a avut loc în perioada 16 – 18 decembrie la Târgul Mureș. Astfel, elevii Diana Elena Ciupitu, Åžtefănuța Ichim, Oana Spiridon, Alexandru Novac, Åžtefania Dănilă Flavia au reprezentat cu cinste județul Vrancea. Elevii au fost coordonați de cadrele didactice Cristina Baciu și Elena Cartaș, din Adjud.
În total, la acest concurs au participat 9 echipaje din mai multe județe ale țării, calificate la fazele regionale. Concurenții au avut de trecut două probe: una teoretică, cu întrebări tip grilă, din domeniul educației civice, istoria și tradițiile minirităților naționale, iar a doua probă a fost recreativ artistică. Juriul a fost format din Gheorghe Sarău din cadrul Ministerului Educației, din partea Departamentul Relațiilor Interetnice a fost prezentă Gyorgy Somay Gyongyver, iar din partea Asociației Divers Roberta Kovari.
Echipajul vrâncean a fost însoțit și de inspectorul școlar pentru minorități, Ana Gavrilescu, care a participat la două conferințe cu tema „Învățarea limbii romani – Importanță și metode” și „Multilingvism și Multiculturalitate în relațiile interetnice”. „De ziua minorităților naționale din România, cel mai frumos cadou oferit pentru Vrancea este premiul ofe-rit pentru Vrancea de elevii școlii din Adjud. Am plecat la Târgu Mureș împreună cu elevii cu o dorință extraordinară de a obține un loc pe podium și dorința noastră s-a îndeplinit. Ne-am bucurat atât eu cât și copii. La acest concurs participăm de 4 ediții și din an în an am obținut rezultate mai bune. Sperăm ca anul viitor să câștigăm locul I”, a spus inspectorul școlar Ana Gavrilescu.
Concursul Național „Diversitatea – O șansă în plus pentru viitor” a fost organizat de Asociația Divers, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, cu sprijnul Departamentului pentru Realații Interetnice al Guvernului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?