Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Fii Moş Crăciun pentru Maria şi Andrei!


Tot mai mulți focșăneni au dorit să fie Moș Crăciun pentru Maria și Andrei Å¢urloiu, cei doi frățiori de 9, respectiv 11 ani, din satul Dealu Sării, comuna Jitia, pentru care cotidianul nostru derulează o campanie de presă.
Astfel, ieri, la sediul redacției „Monitorul de Vrancea” au continuat să sosească donații de la mulți cetățeni, cu toții oameni simpli care trăiesc din pensii sau salarii de nivel mediu. Maria Dumitrașcu, din Focșani, a donat copiilor un frigider, iar din pensia sa a dorit să le asigure și câteva alimente.  Totodată, Liliana Åžotârcă, la rândul său mamă a doi copii, pe care se străduiește să-i crească dintr-un salariu foarte mic, a adus pentru frățiorii din Dealu Sării fructe, jucării și un ghiozdan, precum și câteva articole de îmbrăcăminte. Iordache Condrea, pensionar din urbea noastră, s-a gândit la tatăl Mariei și al lui Andrei și i-a adus acestuia fular, lenjerie, blugi și cămăși, toate nou-nouțe. „Toată admirația pentru acest tată! M-am gândit să aduc ceva pentru el pentru că știu că în general, lumea donează copiilor, dar la rândul lui are nevoie de multe”, a spus bărbatul. Alte persoane care și-au dorit anonimatul au adus articole de îmbrăcăminte, iar un alt focșănean le-a dăruit copiilor 100 de lei. Adriana Balercă a donat, de asemenea, bani.
Toți cei care doresc să le dăruiască în continuare orice, de la haine, încălțăminte, articole de igienă, alimente, jucării, dar și o mașină de spălat neautomată, bani sau materiale de construcții pentru ca tatăl lor să mai ridice încă o cameră, sunt așteptați în fiecare zi la sediul redacției noastre, până pe 23 decembrie.
Reamintim că Maria și Andrei trăiesc în sărăcie crâncenă dar cu toate acestea, au rezultate foarte bune la învățătură. Ei au fost părăsiți de mamă de când aveau șase luni, respectiv un an și jumătate și de atunci, Radu, tatăl lor s-a chinuit muncind cu ziua și a reușit să-i facă mari. Ei locuiesc într-o casă cât o cutie de chibrituri iar tatăl lor spune că și-ar dori foarte mult să mai poată ridica o cameră pentru că, zice el, „fetița crește și nu se cuvine să stea la un loc cu noi, bărbații”.  Dacă necazurile acestor copii și ale tatălui lor v-au atins sufletele, vă așteptăm, până pe 23 decembrie, la sediul redacției noastre cu orice lucru cu care credeți că le puteți lumina Sărbătorile! Ascunși în căsuța lor minusculă din munți, ei ne așteaptă! De Crăciunul acesta, haideți să ne copilărim! Hai să facem, împreună, o magia prin care doi copii sărmani să devină doi copii cu adevărat fericiți!

Întregul articol despre situația celor doi copii din Dealu Sării îl puteți citi accesând  http://www.monitorulvn.ro/articole/video-si-galerie-foto–fii-mos-craciun-pentru-maria-si-andrei_2_120110.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?