Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Consiliul Judeţean dă bani localităţilor vrâncene


Consiliul Județean va repartiza 154 mii lei localităților din Vrancea. Banii provin din sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit  pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011. Consiliul Județean Vrancea a solicitat de la toate unitățile administrativ-teritoriale situația privind proiectele de dezvoltare locală și proiectele de infrastructură, care necesită cofinanțare locală, precum și situația unor arierate referitoare la aceste proiecte. „La repartizarea sumelor s-a ținut cont de dificultățile foarte mari pe care le au unele unități administrativ-teritoriale din punct de vedere financiar. Sumele repartizate pe fiecare unitate administrativ-teritorială vor fi incluse în bugetul pentru anul 2011 și sunt destinate finanțării proiectelor de dezvoltare locală și proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanțare locală”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre, ce va fi supus aprobării, în ședința de astăzi.
Pe ordinea de zi se mai află proiectele privind: – amânarea organizării referendumului referitor la reorganizarea administrativ-teritorială; – asigurarea transportului de persoane efectuat prin curse re-gulate pe traseul Focșani – Vîlcele – Cîmpineanca; – aprobarea rectificării bugetelor proprii ale județului Vrancea pentru finanțarea Consiliului Județean și a instituțiilor publice de sub autoritatea sa, pe anul 2011. Bugetul propriu al Consiliului Județean va fi rectificat cu suma de 153 mii lei. Banii vor fi alocați pentru achitarea restanței ce privește cota de 0.7 % din cheltuieli aferente  construcțiilor – către Inspectoratul de Stat în Construcții – la capitolul „Drumuri si poduri”,  pentru modernizarea drumurilor județene 205 D și 205 B, Odobești-Bolotești, dar și pentru refacerea infrastructurii rutiere în zona localităților Paltin, Doaga și Valea Sării.
Pentru finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap a fost alocată suma de 175 mii lei, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. Totodată, pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a drumurilor Bizighești -Vidra, Răcoasa-Mărăști și Bolotești-Satul Nou va fi alocată suma de 36,8 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?